Hrvatska turnir u Češkoj završila na drugom mjestu: Dobili smo odgovore na sva pitanja

Subota, 24.11.2018.
Hrvatska ženska seniorska reprezentacija
Hrvatska ženska seniorska rukometna reprezentacija natjecanje na 45. izdanju međunarodnog turnira Štiti Cheba u Češkoj završila je na drugom mjestu s dvije pobjede i jednim porazom.

Izabranice Nenada Šoštarića u prvom odmjeravanju snaga pobijedile su Slovačku 22:20 (10:11), dok su u drugom susretu izgubile od domaćina Češke 21:19 (13:4). U posljednjem duelu nadigrale su Švicarsku 25:18 (9:13). Štit Cheba osvojila je reprezentacija Češke koja je upisala sve tri pobjede.
 
  • Turnir u Chebu dao nam je određene odgovore na sva ona pitanja koje smo tražili kroz tri treninga i s čime ćemo nastaviti u idućih tjedan dana u Ivaniću. Odigrali smo od tri utakmice jednu i pol odlično. 'Štekali' smo u prvim poluvremenima u utakmicama s Češkom i Švicarskom, da bi kasnije kada smo posložili obranu onako kako želimo napravili zaista veliki preokret. Češkoj reprezentaciji smo u roku od nekakvih dvadesetak minuta napravili deset golova razlike, a danas smo s minus sedam došli na +7. Napravili smo 14 razlike u 30 minuta. Iako to lijepo zvuči, moramo paziti da nemamo u prvom dijelu te 'crne rupe'. Moramo više pažnje posvetiti samom zagrijavanju i ulasku u utakmicu - prokomentirao je izbornik Šoštarić te dodao: - Dobra je stvar što se isprofiliralo da možemo odigrati dvije, tri dobre obrambene formacije i da možemo koristiti dosta igrača. Ne možemo reći da imamo određenu prvu sedmorku, ali možemo reći da se u ovim utakmicama pokazala skupina igračica za koje možda ne bi očekivali da će igrati, a odigrale su odlično.

Reprezentacija se vraća u Ivanić gdje će nastaviti s posljednjim pripremama za Europsko prvenstvo u Francuskoj, a put Montbeliarda krenut će 30. studenog. Hrvatska je smještena u skupinu C gdje će igrati protiv Mađarske, Španjolske i Nizozemske.