Hrvatska ostala maksimalna, novi ispit već sutra protiv Makedonije

Ponedjeljak, 14.01.2019.
Duvnjak - SP 2019
Foto: HRS | Hrvatski rukometaši očekivano su uvjerljivo nadigrali Japan u susretu drugog kola skupine B Svjetskog prvenstva. Brzi i borbeni Japanci vođeni Islanđaninom Sigurdssonom nisu imali šanse protiv raspoložene Hrvatske koje je na kraju slavila s 35:27 (18:13).
 
  • Mislim da je odredilo utakmicu početak utakmice gdje smo mi sa čvrstom obranom njima zatvorili poziciju za šut . Iz dobre obrane proizašle su i dobre kontre i to je odlučilo utakmicu. Međutim, oni nisu postustali, bili su ustrajni tako da smo i u drugom poluvremenu morali malo stisnuti obranu da stvorimo zančajniju razliku., rekao je nakon utakmice izbornik Lino Červar.
 
Hrvatski strateg susret s Japanom iskoristio je za rotiacije i  kako bi više odmarao ključne igrače. Priliku su dobili mladi, a bilo je i dobrih i loših stvari. Izbornik je posebno naveo da obrana mora igrati punih 60 minutra, a nije bio zadovoljan ni visokim brojem tehničkih grešaka.
 
  • Imamo još prostora za napredak, to mi je drago. Ali nemamo vremena za radovanje, već sutra čeka nas ozbiljan protivnik, Makedonija. – naveo je.

Igračem utakmice proglašen je Zlatko Horvat, koji je s osam golova bio i najbolji strijelac, a odličnu večer imali su i naši vratari Šego s devet obrana u prvom i Stevanović s 12 u drugom poluvremenu. Pet golova postigao je Luka Stepančić, a po četiri Igor KaračićManuel ŠtrlekDavid Mandić.
 
  • Možemo biti zadovoljni. Odigrali smo koncentrirano svih 60 minuta, bili smo kompaktni u obrani i iz toga je prizašlo puno lakih golova, naravno da se tu njima bilo teško vraćati., kazao je dokapetan nacionalne vrste.

U ponedjeljak od 18 sati u Olimpijskoj dvorani čeka nas novi okršaj, protivnik je Makedonija, reprezentacija koju je vodio Lino Červar, i koja je u nedjelju sigurno stigla do bodova protiv Bahreina.