Hrvatice saznale protivnike na Euru, Šoštarić: Nikome ne priznajemo da je bolji, dok nas ne pobijedi

Utorak, 12.06.2018.
Hrvatska ženska seniorska reprezentacija
Foto: HRS | Hrvatska ženska seniorska reprezentacija saznala je protivnike na Europskom prvenstvu koje će krajem godine biti održano u Francuskoj. Kuglice su na ždrijebu u Parizu Hrvatsku smjestile u skupinu C s Mađarskom, Nizozemskom i Španjolskom. Skupina C će svoje utakmice igrati u Montbéliardu.
 
  • Sve su skupine teške čim dođeš na Europsko prvenstvo, nema loših reprezentacija. Možda bismo u nekim željama htjeli da se drugačije posložilo. Meni je problematično što je to bila poludirigirana skupina jer su unaprijed stavili Mađarsku i Nizozemsku u istu grupu jer su unaprijed dali Nizozemkama da igraju u Montbéliardu. No, sve grupe su jake. Ja sam od onih koji kažu da ćemo ići iz utakmice u utakmicu, iz dana u dan, ozbiljno se pripremiti i ne dozvoljavamo nikome da je bolji od nas dok nas ne pobijedi na igralištu, prokomentirao je izbornik Nenad Šoštarić.
 
>> HRVATSKA IDE NA EURO Šoštarić: Gledali su nas s podsmijehom ... Posavec: Pokazale smo kvalitetu

Europsko prvenstvo 2018. godine održat će se 29. studenog do 16. prosinca. Gradovi domaćini su Pariz, Nancy, Nantes, Brest i Montbéliard. Pariz će biti domaćin same završnice prvenstva, dok će Nantes i Nancy uz utakmice grupne faze biti domaćini i drugog kuga natjecanja. Iz svake skupine u glavnu fazu natjecanja prolaze tri reprezentacije. Izbore li hrvatske rukometašice drugi krug, igrat će u Nancyju.