HRS na dvije sezone oslobodio klubove od plaćanja kotizacije

Utorak, 09.07.2019.
Tomislav Grahovac
Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza odlučio je osloboditi klubove od plaćanja kotizacija za natjecanje u sljedeće dvije sezone. Odluka je donesena je zbog sve teže financijske situacije klubova, kazao je predsjednik HRS-a Tomislav Grahorac.

"Besplatno" će nastupati klubovi u svim natjecanjima pod okriljem Saveza: Premijer liga, Prva liga rukometašica, Prve muške lige, sve Druge lige rukometašica i rukometaša, Prve kadetske i mlađe kadetske lige djevojčica i dječaka te liga djevojčica A.
 
  • Naš je cilj da svi klubovi koji počnu i završe natjecanje, a ne da nam se događa da netko odustane na pola sezone. Svjesni smo teškoća u kojima se klubovi nalaze. Mi ćemo u HRS-u pronaći način da manjak novca koji je trebao doći od kotizacija u blagajnu Saveza, uštedimo na drugim mjestima, i  održimo visoki nivo praćenja natjecanja kao i do sada. To je jako veliki i ozbiljan izdatak za Savez, ali drugog rješenja jednostavno nema. Ligaška natjecanja su nam najvažnija, jer bez njih nema razvoja, posebno mladih igrača i rukometa u cjelini, rekao je Grahovac.
 
Upravni odbor na sjednici je izabrao i tri dopredsjednika Hrvatskog rukometnog saveza, a funkcije će obavljati Boris Mesarić, Dragan Kovačević i Zoran Gobac.


Usvojen kalendar natjecanja za sljedeću sezonu

 
Nova sezone Prve ženske lige počinje 14./15. rujna. Tjedan dana kasnije starta Premijer liga. Prva liga rukometaša u skupini Sjever počinje 14./15. rujna, a u skupini Jug 28./29. rujna.
 
Uz ostale brojne akte i dokumente, usvojene  su i propozicije natjecanja, odluka o povjerenicima/voditeljima natjecanja, liste sudaca i nadzornika, njihove pristojbe. Upravni odbor također je  donio odluku o prijelaznom roku u natjecateljskoj sezoni 2019/2020 koji traje od 1. srpnja 2019. godine do 29.veljače 2020. godine, što je u skladu s propisima EHF-a.