HRS čeka odluke Sabora i EHF-a

Srijeda, 15.04.2020.
rukomet_ilustracija
Hrvatski rukometni savez (HRS) poslao je priopćenje u kojem se navodi da čekaju odluke Hrvatskog sabora i Europskog rukometnog saveza (EHF), a do tog trenutka i donošenja nove odluke i nadalje se sva natjecanja smatraju obustavljenima.

- HRS je primio obavijest Središnjeg državnog ureda za šport da će se u petak, 17. travnja, prilikom zasjedanja Hrvatskog sabora odlučivati o mjerama za zaštitu sporta kao i o izmjenama Zakona o športu, a koje su prihvaćene na sjednici Vlade Republike Hrvatske prošli tjedan.

Istovremeno smo u kontaktima s Europskom rukometnom federacijom (EHF) te čekamo njihovu odluku o statusu europskih liga koje su pod njihovom ingerencijom za sljedeću sezonu", kaže se u priopćenju HRS-a.

- Budući da smo naša natjecanja zadnjom odlukom obustavili do 15. travnja, a u narednih par dana bi trebali dobiti odgovor EHF-a o statusu europskih liga za novu sezonu, te bi se trebala usvojiti izmjena Zakona o športu kao i predložene mjere za pomoć sportu, pa u namjeri da odluka bude sukladna zakonu, preporukama i donesenim mjerama te ostalim pozitivnim propisima, naša odluka uslijedit će u narednom tjednu, po primitku upute EHF-a i odluke Hrvatskog sabora, stoji u priopćenju.