FED CUP Hrvatska bez finala: Nismo iskoristili šanse i onda se okrenulo

Petak, 08.02.2019.
Darija Jurak i Ana Konjuh
Foto: HTS/Mario Ćužić | Hrvatske tenisačice porazom 1:2 protiv Srbije završile su natjecanje u grupi B na turniru Prve skupine neslužbenog svjetskog ekipnog prvenstva, iako su imale dobru priliku za pobjedu, a time i plasman u subotnji finale protiv najboljeg iz grupe A.
 
Odluka je pala u meču parova u kojem su Olga Danilović i Aleksandra Krunić sa 1:6, 6:1, 6:4 svladale Dariju Jurak i Anu Konjuh, no nije mnogo nedostajalo da Hrvatska nakon pojedinačnih mečeva ima nedostižno vodstvo 2:0.
 
Naime, u prvom okršaju dana Janu Fett je sa 2:6, 6:2, 7:6 (7) pobijedila favorizirana Olga Danilović, u dramatičnom meču koji je bio neizvjestan do posljednjeg poena. Fett je krenula odlično, povela 6:2, 2:1 uz break prednosti, no onda se Danilović razigrala te u jednom trenu imala 4:1 u trećem setu. Fett se vratila, spasila tri meč lopte, potom kod 7:6 u tie breaku i sama imala meč loptu uz servis, no nije uspjela pobijediti.
 
  • Stvarno mi je žao što nisam uspjela osvojiti bod, ali borila sam se. Nažalost, opet nisam imala ritam servisa, bila sam bolesna tjedan dana prije dolaska u Bath, a meni treba vremena da se vratim u ritam", izjavila je Fett.
 
Donna Vekić je potom izjednačila na 1:1, nakon sporijeg starta protiv Aleksandre Krunić, no na kraju su stvari došle na svoje mjesto. Vekić je pobijedila 1:6, 7:5, 6:1, produžila nadu za ukupnu pobjedu, no ona je na kraju ipak izostala...
 
  • Bio je jako težak meč, u prvom setu sam još bila šokirana onim što se događalo u trećem setu prethodnog meča. Uspjela sam se probuditi i naći svoju igru", rekla je Donna Vekić. Darija Jurak je dodala: "Jako sam tužna, jer je uvijek teško kad izgubiš na ovaj način, u tri meča u tri seta.
 
  • Šteta. Očekivali smo da će biti 1:1 nakon pojedinačnih mečeva, ali kako je Jana odigrala sjajno sad nam je još više žao. U parovima nismo iskoristili šanse, imali smo ih mnogo i onda se okrenulo protiv nas. Nažalost, mnogo puta nam se dogodilo da smo na poen-dva do pobjede, ali se nadam da ćemo jednom napokon igrati u najjačem sastavu i izaći iz ove skupine", prokomentirala je izbornica hrvatske reprezentacije Iva Majoli.