Fantastična Hrvatska srušila europske prvake: Malo ćemo proslaviti, ali ne previše

Četvrtak, 17.01.2019.
Hrvatska_SP Munchen / hrs
Foto: HRS  | Hrvatska rukometna reprezentacija u spektakularnoj atmosferi u Münchenu pred oko 15 tisuća navijača srušila je aktualne europske prvake Španjolce s 23:19 (13:10). Posljednja i ključna utakmica odlučila je pobjednika skupine B i u drugi krug prenosimo maksimalna četiri boda.

Brze Španjolce neutralizirali su njihovim oružjem, a obrana na zadnjoj linij sa Šegom još jednom se pokazala ključnom.
  • Čestitam Španjolskoj na korektnoj igri. Jako sam sretan s ovom pobjedom i ponosan na moje igračima. Mislim da su obje naše obrane i 6:0 5:1 bile vrlo jake, moji su igrači kroz cijelu utakmicu bili strpljivi… pokazali smo karakter, entuzijazam i to je jako važno za timski duh, a koji je danas bio odličan! U napadu smo igrali jako pametno, napravili smo par grešaka, ali dobili smo utakmicu. - prokomentirao je je izbornik Lino Červar.
 
Hrvatsku je do pobjede predvodio dokapetan Zlatko Horvat sa osam golova pri čemu je s linije sedam metara imao 5 od 5, Željko Musa je zabio šest golova, Luka Stepančić je dodao tri gola. Marin Šego je imao deset obrana, od čega su neke bile u ključnim trenucima dvoboja, zbog čega je i s razlogom zaslužio ovacije tribina. Puna Olimpijska dvorana u Munchenu bila je ispunjena crveno bijelim kockicama. I navijači su tako dali obol velikoj pobjedi, ali i ostalima u skupini:

Hrvatska je skupinu završila s maksimalna četiri boda i takvim raspletom za sljedećeg suparnika dobila Brazil, ali i dan više jer će utakmicu igrati u nedjelju. Nakon pet pobjeda igrači su sinoć zasluženo odmarali, no izbornik je ipak 'stao na loptu'. 
  
  • Popit ćemo koje pivo večeras, malo proslaviti, ali ne previše jer nismo još ništa napravili. Još uvijek nismo osigurali niti olimpijske kvalifikacije, što nam je bio i prvi cilj. Čekaju nas tri izuzetno teške utakmice, imamo zahtjevan ždrijeb i moramo se maksimalno pripremiti za svakog suparnika, naglasio je hrvatski izbornik Lino Červar.
 
U skupini I drugoga kruga u Kölnu igrat će Hrvatska, Španjolska, Island, Njemačka, Francuska i Brazil. Hrvatska je ovakvim raspletom dobila i dan odmora više pa će prvi dvoboj u Kölnu igrati u nedjelju protiv Brazila. Dan poslije slijedi susret s Njemačkom, a u srijedu igramo protiv Francuza.