EL: Osijek poražen u Sofiji

Petak, 26.07.2019.
EL: 2.pretkolo CSKA-Osijek
Nogometaši Osijeka izgubili su 1:0 u gostima kod CSKA u Sofiji u prvom susretu 2. pretkola Europske lige. Pobjednika čvrste i izjednačene utakmice odlučio je pogodak brazilskog napadača Evandra Da Silva u 53. minuti.
 
  • Došli smo ovdje igrati hrabro i na pobjedu, mislim da smo odigrali dobru utakmicu, sve što smo dogovorili smo odradili. Dobili smo nesretan gol i praktički jedinog udarca u okvir. Što je, tu je, u Osijeku se nadamo pobjedi i prolazu – prokomentirao je Osijekom Marin Pilj te dodao: 
 
  • Mislim da smo bili bolja momčad i da smo u najmanju ruku zaslužili neriješeno, ali to je nogomet, ne pobjeđuje uvijek bolji. Dobili smo taj gol, izgubili i moramo to prihvatiti, što bolje se pripremiti za uzvrat i dati sve od sebe za prolaz. 

Osječanima je ovo bio prvi europski ispit, dok je bugarski sastav u prvom pretkolu izbacio Titograd. U međuvremenu je došlo i do promjene na klupi, Dobromira Mitova zbog loših rezultata na otvaranju bugarskog prvenstva zamijenio srbijanski stručnjak Ljupko Petrović  koji je do tada bio savjetnik. Zanimljivo, Petrović je najbolji strijelac u povijesti Osijeka sa 139 golova, a najveći uspjeh u karijeri ostvario je kao trener Crvene zvezde osvojivši europski naslov 1991. godine.

Uzvrat na Gradskom vrtu igrat će se 1. kolovoza, a pobjednik će u 3. pretkolu igrati protiv uspješnijeg iz dvoboja crnogorske Budućnosti i ukrajinske Zorje.

Prije toga momčad Dine Skendera vraća se domaćem prvenstvu, a čeka ih ogled s Goricom.