EHF LP: Zagrebaši složni nakon poraza: Dobar napad, loša obrana

Nedjelja, 15.09.2019.
PPA Zagreb_Aleks Vlah
Rukometaši PPD Zagreba u Areni su izgubili su od francuskog prvaka Paris Saint Germaina s 29:37 na otvaranju natjecanja u skupini A EHF Lige prvaka.

Napad je funkcionirao, no problem je bila obrana, složni su nakon utakmice bili Zagrebaši. 
 
  • Teška utakmica, ali sasvim zaslužena pobjeda PSG-a. Napad je izgledao dobro, ali obrana, primiti 37 golova u 60 minuta je previše, moramo to popraviti, stisnuti obranu i pomoći golmanima, prokomentirao je Zagrebov vođa napada u susretu  Aleks Vlah. 
 
  • Jako teška utakmica, u prvom poluvremenu nismo napravili dovoljno prekida na što nas je trener upozoravao, jako nam je nedostajao Kristijan Bećiri koji nam je stup obrane, uz to, već u prvom poluvremenu ozlijedio se Hrstić. Izgubili smo trojku u obrani i rezultat je takav kakav je, prokomentirao je David Mandić, a podsjetio da im ove sezone u obrani nedostaje i Tin Kontrec. Obrana je bila problem, napad smo koliko-toliko dobro odigrali, no, borili smo se, dali sve od sebe, ali neke druge stvari su utjecale na jako dobar PSG, zaključio je.

No, unatoč viskoj razlici, nije za odbaciti ni sav trud Zagrebaša protiv moćnog francuskog sastava u čiju igru nisu ulazili ni Mikkel Hansen, zbog ozljede arkade u susretu protiv Nantesa, ni Luka Karabatić.
 
  • Neću reći da je obrana zakazala, ali igrali smo protiv takve ekipa koja je vrhunska što se napada tiče i jako ih je teško poloviti. Ali, morali smo bolje reagirati, osobito u prvom poluvremenu. U drugom kod obrane 5:1 mislim da je bila dosta agresivna i to je neki smjer kako moramo igrati protiv ovakvih ekipa, poručio je kapetan hrvatskog prvaka, Zlatko Horvat.