EHF EURO: HRVATSKA U FINALU. Kadeti u debiju osigurali najmanje naslov viceprvaka

Petak, 19.08.2016.
Hrvatska kadetska rukometna
Hrvatska kadetska rukometna reprezentacija izborila je finale Europskog prvenstva u Koprivnici, a za titulu euoropskog prvaka igrat će protiv Francuske. 

Izabranici Luke Panze u polufinalu su pobijedili Sloveniju rezultatom 40:36 (21:17). Bio je to još jedan težak duel no mladi Hrvati nisu dali vršnjacima iz Slovenije da im ugroze pobjedu. Preuzeli su vodstvo na početku, kontrolirali utakmicu punih 60 minuta te na kraju zasluženo izborili finale.
 
Hrvatski kadeti ne samo da su osigurali najmanje srebro, donosno naslov europskog viceprvaka, već su na svom prvom velikom najtecanju izborili finalni susret i imaju mogućnost popeti se na najviši tron!

Hrvatsku je do slavlja vodio Josip Šarac s osam pogodaka, Darijo Raguž dodao je njih sedam, a Ivan Martinović njih pet. Mateo Radočaj skupio je pet obrana, a Ivan Panjan dvije.


ZA NASLOV PRVAKA PROTIV FRANCUSKE!
 
Za titulu kadetskog prvaka Europe, Hrvatska će igrati protiv Francuske, a trikolori su se večaras pokazali tvrdim orhahom. U polufinalu protiv Njemačke na poluvremenu su zaostajali pet pogotka (13:18), da bi do isteka 60. minute uspjeli izjednačiti (32:32), a onda u su produžetku uzeli pobjedu s minimalnom razlikom i izborili finale. 

Finale Hrvatske i Francuske na rasporedu je u nedjelju u 17:30 sati u dvorani Fran Galović u Koprivnici. (Foto: G.I. Tepeš)

Izjave izbornika i igrača donosimo u DNEVNOJ DOZI SPORTA sutra u 7:15 sati!


Polufinale EURO M18 Croatia: 
Francuska - Njemačke 39:38 (13:18; 32:32)
HRVATSKA - Slovenija 40:36 (21:17)


Hrvatska: Radočaj 2 obrane, Panjan 5 obrana; Špruk 3, Koncul 2, Martinović 5, Strbad 4, Raguž 7, Lučin 3, Grahovac, Bahtijarević 2, Šarac 8, Jaganjac 1, Vusić1, Miličević 4, Turčić, Curiš 
Izbornik: Luka Panza 

Slovenija: Dobaj, Horzen, Kunst, Ocvirk, Žabić, Novak, Rožman, Drobež, Makuč, Pipp Matić, Ozmec, Kotar Ma. , Ferjan, Kotar Mi., Gartner, Kosi