Dodijeljene donacije tenisačicama i tenisačima, Davis Cup s Indijom u Zagrebu

Ponedjeljak, 16.12.2019.
Donacije tenisačima i tenisačicama
Foto: Mario Ćužić | Hrvatski teniski savez održao je u Zagrebu redovnu godišnju Skupštinu. Među najvažnijim točkama bilo je usvajanje financijskog izvješća te promjene u Upravnom i Nadzornom odboru. Novi član UO-a je Mišo Mesić, a u NO je ušao Reno Budić.

U svečanom dijelu sjednice Skupštine dodijeljene su donacije mladim i nadarenim tenisačicama i tenisačima, prikupljene na Noći hrvatskog tenisa, koja je održana u rujnu u Zagrebu. Donacije u iznosu od 15.000 kuna dodijeljene su Miliju Poljičku, Petri Marčinko i Dinu Prižmiću, donacije u iznosu od 10.000 kuna Lei Bošković, Antoniji Ružić, Tari Würth, Admiru Kalenderu, Luciji Ćirić Bagarić, Sari Svetac i Alenu Billu, a donacije iznosa po 3000 kuna primili su Luka Mikrut, Noa Vukadin, Matej Dodig i Patrik Jurina. Ukupan iznos donacija je 127.000 kuna.

Dodijeljeni su i iznosi od 10.000 kuna udruzi Debra i teniskom klubu Travnjak. Riječ je o donaciji hrvatske Davis Cup reprezentacije, koja je nedavno primila državnu nagradu Franjo Bučar, a pripadajući iznos od 20.000 kuna igrači su odlučili donirati u humanitarne svrhe.

Također, predočena je informacija o predstojećem kvalifikacijskom susretu za završni turnir Davis Cupa, u kojem će hrvatskim tenisačima suparnik biti Indija. Taj bi okršaj, koji je na rasporedu 6. i 7. ožujka iduće godine, trebao biti održan u maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu.