DAVIS CUP: Nikola Mektić: Bod u paru sada ima još veću težinu

Petak, 15.11.2019.
Nikola Mektić
Među hrvatskim igračima koji se pripremaju za predstojeći završni turnir Davis Cupa u Madridu posebno ugodne uspomene za Caju Mágicu vežu Nikolu Mektića. Prije godinu i pol dana, Zagrepčanin je upravo u ovom kompleksu osvojio svoj prvi od dosadašnja tri naslova u paru na turnirima iz serije ATP Masters 1000.
 
  • To je bilo prvi put da sam uopće nastupio na tom turniru i odmah ga osvojio. – prisjetio se Metkić te dodao: Općenito mi je grad predivan i volim se vraćati u Madrid i Španjolsku, ovdje se odlično osjećam. Igrački mi odgovaraju uvjeti, nadmorska visina ima utjecaj u tome jer je brže. Turnir se igra na zemlji, što ovdje na Davis Cupu neće biti slučaj, ali ukupno se ovdje osjećam odlično.

Naša reprezentacija ne oskudijeva vrhunskim igračima u paru, jer su čak četvorica u opciji za nastup u Madridu. No, još nije sigurno koja će kombinacija na teren.
 
  • Ne zna se još. Čekamo Ivana Dodiga da dođe iz Londona, trebao bi nam se priključiti (op. u petak), pa ćemo imati još dan-dva za trening. Mate Pavić je posljednjih tjedana imao problema s leđima, pa ćemo još procijeniti je li sasvim spreman i na temelju toga odlučiti tko će igrati., komntirao je Mektić.

U starom sustavu Davis Cupa, kada je bilo moguće osvojiti pet bodova te je onaj u paru vrijedio 20%, sada je situacija drugačija. Moguće je osvojiti najviše tri boda, što znači da onaj iz para vrijedi jednu trećinu. Koliko je to dobro za ambicije ovakve hrvatske reprezentacije?
 
  • Bod sada vrijedi 33%. Oslabljeni smo u pojedinačnom dijelu zbog ozljede Marina Čilića i tu moramo tražiti prednost. Imamo širok kadar i nadam se da ćemo tu prednost ovdje iskoristiti, kaže Mektić.