DAVIS CUP Škugor prijavio sastav: Borna Gojo igrat će umjesto Marina Čilića

Subota, 16.11.2019.
Foto: HTS/Mario Ćužić
Foto: HTS/Mario Ćužić | Izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Franko Škugor prijavio je sastav za predstojeći tjedan završnog turnira Davis Cupa u Madridu! Jedina izmjena u odnosu na prvu nominaciju je Borna Gojo, koji je ušao umjesto ozlijeđenog Marina Čilića. Prvi na pojedinačnom meču je Borna Ćorić, a za igru parova prijavljeni su Ivan Dodig, Mate Pavić i Nikola Mektić.
 
  • Bila je dvojba između Borne Goje i Nine Serdarušića za drugi pojedinačni meč, a odlučili smo se za Bornu jer se malo bolje snalazi u bržim uvjetima. Znamo da je ovdje nešto veća nadmorska visina, pa smo imali dojam da njemu uvjeti malo više odgovaraju nego Nini. To je bio jedini razlog zašto smo tako odlučili”, rekao je Škugor.
Vezano uz opcije za meč parova dodao je: “U postavi su trojica igrača, jer bod u paru može biti jako bitan. Odnosno, čak ako je poslije pojedinačnih mečeva rezultat 2:0 ili 0:2 osvajanje boda u paru kasnije može biti presudno za prolaz u četvrtfinale, jer dalje ne idu samo pobjednici skupina, nego i još dvije drugoplasirane reprezentacije. Osim toga, imali smo i manjih poteškoća, Mate Pavić s leđima, a Ivan Dodig s vratom, pa makar su obojica u subotu normalno trenirali ostavili smo zbog sigurnosti obojicu u ekipi uz Nikolu Mektića, kako bismo u parovima imali opciju više”, rekao je.

Prvi susret na turniru Hrvatska će imati u ponedjeljak od 16 sati protiv Rusije.