Damir Bičanić najavio kraj igračke karijere

Srijeda, 13.05.2020.
Foto: PPD Zagreb
Iako to nije planirao, proslavljeni hrvatski rukometaš iz redova PPD Zagreba Damir Bičanić odlučio je sa završetkom ove sezone završiti i svoju bogatu igračku karijeru. No, ostat će uz rukomet i klub koji mu je nakon igračke, dodijelio poziciju direktora za međunarodne odnose i odnose s rukometnim institucijama.
 
Novost je to koju su čelnici PPD Zagreba i Igor Bičanić podijelili s novinarima na konferenciji za medije.
 
- Malo je čudno završiti karijeru na ovaj način i tome se nisam nadao. Ali život piše čudne priče i tome smo svi svjedoci u protekla dva mjeseca. Iskreno, pomiješani su mi osjećaji jer sam bio profesionalni sportaš od svoje 15 godine. Malo jesam tužan, ali s druge strane ostajem u klubu kojeg volim i bavit ću se s poslom koji je vezan uz sport kojim se bavim cijeli život, tako da sam s te strane iznimno zadovoljan. - rekao je Bičanić na konferenciji za medije.
 
Od sljedeće sezone tako će se baviti komunikacijom prema rukometnim institucijama, ligama, ali i prema drugim klubovima.
 
- Veliki dio karijere je proveo u inozemstvu, govori više stranih jezika te završava studij gospodarske diplomacije. U klubu nam je baš ta pozicija bila potrebna jer smo je zapravo popunjavali međusobnom podjelom posla. Od 1. srpnja službeno počinje njegova nova funkcija u upravi kluba kao direktora za međunarodne odnose i odnose s rukometnim institucijama. - izjavio je direktor PPD Zagreba Vedran Šupuković.
 
Konferenciji su nazočili i glavni menadžer Božidar Jović te sportski direktor Josip Valčić, a iznijeli su i planove kluba za sezonu 2020./2021.