Červarovi izabranici nadigrali Crnu Goru: Bilo je pogrešaka koje se ne smiju događati

Petak, 04.01.2019.
HEP Croatia Cup 2019
(Foto: HRS) Hrvatska je u prvoj utakmica HEP Croatia Cupa u Porču pobijedila Crnu Goru 34-22. 

Červarovi izabranici od starta su djelovali sigurnije od protivnika, a pokretljiva obrana u 6-0 rezultirala je i što su u većem dijelu vodili s tri gola razlike. U napadu su na agresivnu crnogorsku formaciju odgovorili strpljivom igrom, Štrlek je pronalazio rupe u gostujućoj obrani. S druge strane izabranici Zorana Roganovića uporište su imali u Milošu Vujoviću igrača koji je već u prvih 30 minuta postigao pet pogodaka za minimalni zaostatak od dva pogotka razlike na kraju prvog dijela (14-12).

Hrvatski izbornik Lino Červar odlučio je rotirati igrač, u napadu i obrani, teško je bilo u prvom dijelu, no drugi je ispunio očekivanja. Serijom 4-0 Hrvatska je došla do prednosti od šest pogodaka razlike, a formacija 5-1 s Mandićem na prednjem, zatvorila je sve puteve prema vratima Ivana Stevanovića. Dobili su svoju priliku i najmlađi igrači; Šipić i Jaganjac, a Červar je stalnim rotacijama tražio jači ritam što dovodi do visokog vodstva 23-14 u 43. minuti. Ozljeda Stefana Čavora još je više poremetila goste iz Crne Gore, Ivan Vida je s dva uzastopna pogotka Hrvatsku doveo do visokih 25-15, a niz otvorenih udaraca zaustavio je odlični Ivan Stevanović što je omogućilo i rutinsko privođenje utakmice kraju.
 
  • Probali smo 19 igrača, to nam je bio cilj, i zbog rotacija tražilo se da imamo dobar pristup, međutim, to baš nije išlo najlakše. Obrana je bila propusna, dozvolili smo protivniku da puca s blizine, dok je u drugom poluvremenu bila agresivnija, odmaknuli smo protivničke napadače od gola i tada je do izražaja došla naša obrana i kao posljedica toga odlična tranzicija tako da smo davali dosta lakih golovo, a to se može samo dobrom obranom postići. – komentirao je nakon utakmice strateg hrvatske vrste.

S njime se složio i kapetan Domagoj Duvnjak:
  • Prvo poluvrijeme smo se malo mučili, nismo bili toliko brzi na nogama, drugo je to puno bolje izgledalo i zasluženo smo pobijedili. Najbitnije je da se nitko nije ozlijedio. 
Hrvatske strijelce je predvodio Manuel Štrlek sa šest pogodaka, dok je u crnogorskim redovima naefikasniji bio Miloš Vujović sa sedam pogodaka.

Hrvatsku u nastavku turnira čeka utakmica s Italijom, a nakon toga završni dio priprema u kojem će izbornik morati donijeti konačnu odluku o putnicima u Njemačku, pa je nakon Crne Gore još dodao:
 
  • Nisam baš u potpunosti zadovoljan, mislim da je bilo pogrešaka koje moramo realno sagledati i koje se ne smiju događati. Ali, naravno, moram reći da je teško nekoga ostaviti doma, ja bih najrađe da cijela obitelj može ići igrati u Njemačku, ali to, nažalost, nije moguće., zaključio je izbornik Červar.