Červar: Ostajemo skromni, čvrsto na zemlji Stepančić: Navijači su nas bodrili kad je bilo teško

Subota, 12.01.2019.
SP Munchen 2019: Hrvatska rukometna
Hrvatski rukometaši Svjetsko prvenstvo otvorili su pobjedom nad Islandom, izravnim suparnikom za plasman u sljedeći krug natjecanja, čime su uzeli bodove koji će biti iznimno važni.

Bilo je tu problema, no zadovoljan je u konačnici mogao biti izbornik Lino Červar.
 
  • Mislim da smo igrali dobar rukomet, možda smo u kontinuitetu imali malih problema, ali, sve u svemu, možemo biti zadovoljni. Možda smo u nekim momentima bili pod velikom euforijom pa su iz toga proizašle i pogreške. Bilo je puno više dobrih stvari, vrlo dobrih, ali nije to još ništa, tek smo na početku, - reako je strateg nacionalne vrste, pa detaljnije komentirao prvi sraz:
 
  • Svi su dali sve od sebe, pokazali srce, želju i volju. Bio je vrlo jak protivnik, pobjeda je vrlo bitna jer nam je dala snagu i putokaz kako dalje. Igrali smo dinamičan i brz rukomet, dali smo mnogo golova. Obrana na početku nije bila baš čvrsta pa su oni lakše dolazili do gola. No, vidjelo se kad smo stisnuli zonu, preokrenuli smo rezultat. Onda smo izgubili koncentraciju, pa smo opet stisnuli obranu i preokrenuli, kazao je izbornik Červar.
 
  • Luka Cindrić, kao i naš Dule, dali su sve od sebe, a moram pohvaliti i mladog Šipića. Ne bih htio nikoga previše izdvajati, tim je najbolji, tim lansira pojedince. Zahvaljujem i publici ovdje u Münchenu, zajednička pobjeda, bolji početak ne mogu ni zamisliti. Zadovoljni smo, ali nećemo slaviti, moramo biti skromni, ostati čvrsto na podu. Znali smo da će biti teška utakmica, ali mislim da smo dobro odgovorili na izazove, smatra hrvatski strateg.
 
Jedan do junaka slavlja u Münchenu, pred nekoliko tisuća naših navijača, bio je Luka Stepančić, koji je postigao osam golova. 
 
  • Odradili smo što smo se dogovorili. Bili smo svjesni da će biti puno grešaka, ali da se sve to može nadoknaditi borbenošću, pokretljivošću, zajedništvom i to smo uspjeli. Imali smo dvije situacije nakon kojih smo zadržali hladnu glavu, nismo mijenjali sustav i igrali smo svoju igru, što nam je na kraju donijelo pobjedu, rekao je Luka.
 
Posebno je pohvalio atmosferu koju su stvorili hrvatski navijači:
 
  • Prema najavama očekivali smo da će biti puno naših navijača, ali tek kad doživiš to ... Od prvog tona himne do zadnje sekunde bili su uz nas, stvorili smo određenu komunikaciju, bodrili su nas kad nam je bilo teško i nadam se da će tako ostati dokle god smo u Munchenu., poručio je najbolji igrač utakmice.

Kapetan Domagoj Duvnjak dao je veliki doprinos
 
  • Island igra dobar rukomet. Predvodi ih Palrmarsson, koji nam je radio velike probleme. Pokazali smo karakter, to je najvažnije. Ovo je jedna jako, jako važna pobjeda!, kazao je hrvatski kapetan.