Červar objavio konačan popis za Euro: Pod svaku cijenu želimo doći u Beč s dva boda

Srijeda, 08.01.2020.
Lino Červar
Foto: HRS | Dan uoči odlaska na Europsko rukometno prvenstvo izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar objavio je konačni popis igrača koji će nas predstavljati na tom natjecanju. Uz njega su na konferenciji za medije bili i kapetan Domagoj Duvnjak te dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac. 

U danu kada smo ostali bez još jednog jakog aduta, jer je zbog ozljede otpao Ivan Martinović, pravih dilema kod izbornika praktički nije ni bilo. Od 18 igrača koji su bili na završnim pripremama u Poreču, ostalo je 17 zdravih, a put Graza neće Josip Vekić. On će nastaviti s treninzima u PPD Zagrebu, i ukaže li se potreba može biti pozvan u svakom trenutku.

Izbornik nije krio zabrinutost razvojem situacije tijekom priprema jer je ostao bez čak četvorice igrača: Lovre Mihića, Frana Mileta, Luke Šebetića i Ivana Martinovića.
 
 • Imali smo sinoć još jedan dugačak, iskreni razgovor i spremni smo za EURO. Skupina u kojoj se nalazimo u Grazu, samo je na prvi pogled lagana. Mi jesmo favoriti, ali svakog suparnika moramo maksimalno ozbiljno uzeti u obzir jer pod svaku cijenu želimo doći u Beč s dva boda. Šteta je što nam se zaredalo toliko ozljeda, ali iz ove kože ne možemo, rekao je Červar.

Prvi nastup naša reprezentacija ima u četvrtak 9. siječnja u 20.30 protiv Crne Gore, a u skupini će još igrati protiv Srbije i Bjelorusije.
 
 • Vjerujem da će ovi mladi koji su dobili priliku znati to iskoristiti, da su gladni uspjeha i medalja. Nadamo se uz sve to, da će nas naši navijači doći podržati i da ćemo osjetiti barem dio one atmosfere kakvu smo imali u Austriji 2010., zaključio je izbornik Červar.


Konačan popis putnika na EP:
 1. Marin Šego – Montpellier HB
 2. Matej Ašanin – RK PPD Zagreb
 3. Zlatko Horvat – RK PPD Zagreb
 4. Vlado Matanović – RK Gorenje Velenje
 5. David Mandić – RK PPD Zagreb
 6. Valentino Ravnić – RK PPD Zagreb
 7. Željko Musa – SC Magdeburg
 8. Marino Marić – MT Melsungen
 9. Marin Šipić – RK PPD Zagreb
 10. Domagoj Duvnjak – THW Kiel
 11. Marko Mamić – HC Leipzig
 12. Josip Šarac – RK Celje Pivovarna Laško
 13. Matej Hrstić – RK PPD Zagreb
 14. Luka Cindrić – Barca
 15. Igor Karačić – PGE Vive Kielce
 16. Luka Stepančić – MOL – PICK Szeged