Bjelica uoči Spartaka: Razmišljam samo o pobjedi, a povijesne utakmice očekujem na proljeće

Četvrtak, 08.11.2018.
Nenad Bjelica
Foto galerija
Dominik Livaković i Nenad Bjelica
Večaras na Maksimiru Dinamo će ugostiti Spartak iz Trnave u susretu 4. kola. UEFA Europa lige, a samo bod dovoljan je da nakon 48 godina prezimi u Europi. Večer uoči duela trener Nenad Bjelica na temu bodovnih kalkulacija pak je naglasio:
 
  • Razmišljam samo o pobjedi, ja imam taj problem što volim pobjeđivati. To moji igrači osjećaju, prihvaćaju tu moju energiju koju prenosim na njih. Sutra ćemo dati sve od sebe, to jedino zahtijevam od njih. Naša najveća snaga je što smo sjajna momčad. Nema nikakvih kalkulacija, samo je pobjeda jedino u glavi, rekao je, a posebno napomenuo:
  • Povijesne utakmice očekujem na proljeće, time sam sve rekao. Ne bih si mogao oprostiti ni poraz u slabijoj utakmici, uvijek postoji pritisak, sami si ga stvaramo i sutra ćemo dati maksimum. Želim da igrači uživaju u atmosferi koju su svojim igrama stvorili.

A osvrnuo se i na protivnika, kao i na pouke izvučene iz prve utakmice igrane u Trnavi.
  • Nismo igrali prvo poluvrijeme kao u drugom, ali primili smo slučajan gol, u utakmici koju smo imali pod kontrolom. Igrali smo s puno dugih lopti, nismo igrali otpočetka kako smo zamislili. Spartak je vrlo dobra momčad, pokazala je to u prošloj međusobnoj utakmici, i u svim ostalim europskim utakmicama. Ozbiljna momčad koja ima momčadski duh i kvalitetu. Respektiramo i cijenimo to, znamo da ćemo se jako morati pomučiti da pobijedimo. Od početka utakmice ulazimo da pobijedimo, neovisno o protivniku. Znamo da se Spartak brani sa svih 11 igrača, vidjet ćemo hoće li imati istu taktiku. Riskirat ćemo sve za pobjedu, imamo sjajnu momčadi i dečke, sretan sam što ih treniram i s njima bih na kraj svijeta.  

Modri se pred svoju publiku vraćaju nakon mjesec dana, protiv Trnave imat će podršku od gotovo 20 tisuča navijača, a u vratar Dominik Livaković kazao je:
 
  • Nedostajalo nam je to, hvala Bogu sad igramo kod kuće. Jedva čekamo i nadamo se da ćemo opravdati očekivanja navijača. 

Utakmica se igra od 21 sat, regulacija posebna prometa u Zagrebu bit će na snazi tijekom cijelog dana, a Dinamo za one koji su otali bez karata po prvi puta organizira FAN ZONU.