Antonija Ružić s reprezentacijom u finalu kvalifikacijskog turnira Summer Cup

Četvrtak, 01.08.2019.
Tenis reprezentacija U16
Foto: HTS |  Antonija Ružić s hrvatskom ženskom reprezentacijom do 16 godina izborila je nastup u finalu kvalifikacijskog turnira Summer Cupa u britanskom Northumberlandu! Naše su djevojke u polufinalu pobijedile Šveđanke s 2:1 i tako izborile plasman na završni turnir ovog natjecanja koji će se igrati od 5. do 7. kolovoza u Budimpešti.

Prvi bod za našu vrstu donijela je Antonia nakon uspjeha protiv Emme Shasteen (6:1, 5:7, 6:3), poravnala je Klara Milicevic slavljem protiv Lucije Ćirić Bagarić (6:1, 6:4), da bi odluka pala u meču parova gdje su Ćirić Bagarić i Ružić svladale Milicevic i Shasteen – 6:3, 6:3. Naša reprezentacija sutra će igrati protiv Italije.
 
Muška reprezentacija u istom uzrastu igrat će za petu poziciju na kvalifikacijskom turniru Summer Cupa u španjolskom Vinarozu, dečki su u četvrtak pobijedili Estonce s 3:0 i u petak ih čeka dvoboj protiv Nizozemaca. Bodove protiv Estonaca donijeli su Mili Poljičak (protiv Alex-Andrea Ojassalua – 6:1, 7:5), Alen Bill (predaja Andre-Remija Jakobija kod 2:2 u prvom setu) te Bill i Mikrut u paru (protiv Ojassalua i Toomvalija – 6:2, 7:5).