Andrea Komšić sljemenski slalom starta 58.: Puna sam samopouzdanja, vjerujem u drugu vožnju

Petak, 04.01.2019.
Wendy Holdener
Foto galerija
Andrea Komšić
zeljka@studiom.hr | Najbolje svjetske slalomašice večeras su sudjelovale na javnom izvlačenju brojeva za sutrašnju utrku Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy 2019. Na popularnom klizalištu Ledeni park na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu brojni Zagrepčani pozdravili su skijašice koje će sutra od 13 sati startati sa Crvenog spusta.

Utrku slalomašica otvorit će 25-godišnja švicarska skijašica Wendy Holdener, koja je izvukla startni broj jedan, dok će druga sa startne kućice krenuti 21-godišnja Austrijanka Katharina Liensberger.
 
  • Sutra će biti uistinu zabavno. Veselim se utrci i osjećam se jako dobro. Dat ću sve od sebe kako bih ostvarila što bolji plasman , poručila je Liensberger.

Startni broj tri izvukla je 29-godišnja austrijska skijašica Bernadette Schild, dok će trostruka pobjednica Sljemena, aktualna braniteljica naslova i trenutno vodeća u ukupnom poretku Svjetskog skijaškog kupa, 23-godišnja Amerikanka Mikaela Shiffrin u utrku krenuti sa startnim brojem šest.
 
  • Sigurna sam da nas sutra očekuje neizvjesna utrka, a sve skijašice sa samog vrha konkuriraju za pobjedu. Bit će to sjajna utrka, poručila je Shiffrin.

Publika je glasno pozdravila i jedinu hrvatsku predstavnicu na sutrašnjoj utrci, 22-godišnju Andreu Komšić koja će startati s brojem 58.
 
  • Mislim da je vrijeme za moj ulazak u prvih 30, odnosno u drugu vožnju. Puna sam samopouzdanja i mislim da mogu u tome uspjeti. Staza je izvanredno pripremljena. Momci danonoćno rade na pripremi staze te će za moj visoki startni broj uvjeti biti izvrsni, poručila je Andrea.

Prva vožnja ženskog slaloma na rasporedu je u 13 sati, dok će druga vožnja startati u 16 sati.