[IZ ZADRA] DAVIS CUP Pobjeda Čilića, Hrvatska u drugi dan s dvostrukom prednošću

Petak, 14.09.2018.
[IZ ZADRA] DAVIS CUP Pobjeda Čilića, Hrvatska u drugi dan s dvostrukom prednošću
Foto galerija
Marin Čilić / CRO Davis Cup
Prvi dan polufinala Svjetske skupine Davis Cupa u Zadru Hrvatska je protiv SAD-a stekla dvostruku prednost i već sutra pobjedom u meču parova može izboriti finale!

Nakon što je u prvom meču dana Borna Ćorić bio uvjerljiv protiv Johnsona, za drugi bod pobrinuo se Marin Čilić. I on je slavio bez izgubljenog seta, a Francesa Tiafoea svladao je nakon 2 sata i 16 rezultatom 6:1, 6:3, 7:6 (5). Prvi hrvatski reket već je na startu potvrdio ulogu favorita i pokazao u kojem će smjeru meč ići. Nakon dva lagana seta, debitant američke reprezentacije u Davis Cupu tek je u trećem setu pružio dobar otpor našem tenisaču, ali nedovoljno za osvajanje seta i eventualni pokušaj preokreta.

Slabi rad nogu možda par grešaka, i on je u treće setu pokazao da je kvalitetan igrač, ali uspio sam održati igru na nivou i privesti kraju. , rekao je Marin nakon meča, te dodao: Imamo prednost, ali treba nam i treći bod, moramo pognuti glavi i da li sutra ili u nedjelju osvojiti i zadnji bod.


Čitaj više i na linku: 

>> IZ ZADRA / DAVIS CUP: Hrvatska u vodstvu, Ćorić protiv Johnsona opravdao ulogu favorita


Hrvatska tako prvi dan na Višnjiku završava s prednošću 2:0, a sutra u meču parova priliku za treći i ključni bod imat će Ivan Dodig i Mate Pavić protiv Mikea Bryana i Ryana Harrisona.

___________
U ZONI SPORTA donosimo izjave nakon polufinalnih mečeva Svjetske skupine Davis Cupa!