KONCERT Vuprem oči (vu to nebo visoko): NEBO i Cinkuši za Tetu Lizu

Ponedjeljak, 23.10.2017.
KONCERT Vuprem oči (vu to nebo visoko): NEBO i Cinkuši za Tetu Lizu
Koncert u čast Teti Lizi pod nazivom Vuprem oči (uv to nebo visoko) bit će održan u subotu, 4. studenog u 19:30 sati &ITD Teatru u Zagrebu u organizaciji Zagreb World Music festivala NEBO i Cinkuša.
 
Na koncertu će nastupiti: Sreten Mokrović, Alan Kanski, Anet Zerec, Marija Mateja Lanović, Lea Šprajc, Solisti ansambla Lado, Gusti Draksar, Anita Huđek, Saša Štefić Sale, KUD Seljačka sloga Donja Dubrava, Andrija Maronić, Lidija Bajuk i Jadran Jeić, Cinkuši i 'band air'.

Uz glazbu, na koncertu će biti pomovirani i video materijali, nikad objavljene video snimke Tete Lize i Cinkuša. Jedan od njih 12 ekskluzivno pogledajte na linku: Teta Liza i Cinkuši – "Do kirija".

Elizabeta Toplek, popularna Teta Liza, legenda međimurske glazbe i tradicije, najveća čuvarica međimurske kulturne baštine, napustila nas je u kolovozu, u 93. godini života. Svojom pjesmom obogatila nam je mnoge trenutke, svečane događaje. Zadužila sve nas koji smo imali čast živjeti s njom, ali i one koji će doći - za njih je očuvala našu pjesmu, našu tradiciju omotala je svojim prekrasnim glasom i zauvijek je spremila u ladice sjećanje, škrinjice… srca svakog Međimurca i Međimurke za sva vremena i sve generacije...

Neka joj je vječana hvala i slava!