25. Porin: Bebek osvojio dva kipića, Ono nešto naše najbolji je album zabavne glazbe

Ponedjeljak, 26.03.2018.
Željko Bebek
Foto galerija
Željko Bebek
Završna svečanost dodjele jubilarne Glazbene nagrade Porin održana je u petak u splitskoj Spladium Areni. Dvije najprestižnije nagrade primila je Mia Dimšić, za Album godine Život nije siv, a Pjesmom godine proglašena je njezina autorska pjesma Bezimeni. Zajedno sa svojim suradnicima Mia je osvojila šest Porina. Posebno emotivan trenutak večeri bila je dodjela Porina za životno djelo Oliveru Dragojeviću.
 
Na središnjoj svečanosti 25. Porina nagrade su dodijeljene u 12 kategorija, od ukupno 35. Posebnu pozornost nama privuke su nam nominacije Željka Bebeka. Njegov album Ono nešto naše proglašen je najboljim albumom zabavne glazbe. Na njemu se nalazi i pjesma istomenog naslova, a koja je naš Hit godine prema odabiru slušatelja. Nakon što nam je na tome zahvalio putem Facebook stranice u novogodišnjoj noći, Bebek je našim slušateljima iz Splita poslao posebnu poruku:
 

"Moram reći da sam jako sretan zbog toga jer sam vjerovao u cijeli ovaj projekat, a i dalje vjerujem i zbog toga sam krenuo na ovu lijepu, veliku veliku turneju koja je već rasprodana. Veliki pozdrav svima i, jedno obećanje, a to je da ću ja ove godine doći u Međimurje s kompletnim ovim programom."

 
Potvrda publike je dobivena, a nominacija za Porin, potvrda je i od strane struke.
 
"Nominirani obično očekuje da će odbiti kipić, na neki način, mislim das samo zavrijedio, tko zna. Međutim, meni je zaista dovoljno priznanje koje mi je dato u obliku nominacije. Posebno mi je drago kad mi, ovako kao ti, ljudi iz cijele Hrvatske povratno govore da su moje pjesme na vrhu top lista. Dakle, to je znak da sam zaista dobro radio protekle godine. I, naravno, obaveza da radim i dalje tako dobro."
 
Na albumu je dvet pjesama među kojima su i Ja po kavanama, Gospodari noći, Prvak svijeta i Ako voliš ovu ženu, a za koju je s Oliverom dobio nagradu za Najbolju vokalnu suradnju.
  
"S podjednakim užitkom i oduševljenjem pjevam sve te pjesme, a posebno mi je drago što je sve uklopljeno u album koji mogu prezentirati publici i koja sve te pjesme voli.", zaključio je Bebek.
 
Na važnost priznanja publike i struke osvrnuo se frontmen Parnog Valjka, Aki Rahimovski: Sigurno da je oboje važno, no kad se to sve skupa poklopi, što se nama već godinama poklapa, to je super!
 
Parni Valjak za singl Vrijeme dobitnik je Porina za najbolju izvedbu grupe s vokalom, a album Live in Pula dobitnik je u kategoriji najboljeg koncertnog albuma. Spomenimo da su Porina za najbolji album folklorne i etno glazbe primili Cinkuši za album Krava na orehu.