VIDEO Kaj pak mi moreju - najslušanija pjesma sa 14. festivala Kre Mure i Drove

Utorak, 29.05.2018.
KMD18_Josip Sanjković Mitrica
Tradicionalni festival Kre Mure i Drove, petnaesti po redu održan je u petak u sportskoj dvorani OŠ Prelog u organizaciji Studija M i uz podršku brojnih sponzora!

VIŠE NA >> FOTO 15. festival Kre Mure i Drove: večer glazbe, sjećanja i tradicije

Jubilarni festival bila je večer sjećanja na godine iza nas. Odslušali smo 16 odabranih pjesama s dosadašnjih festivala, a na trenutke s pozornice, ali i one iza kulisa, podsjećale su brojne fotografije koje su se izmjenjivale na velikom platnu postavljenom uz pozornicu. Uz  nekoliko tradicinalnih međimurske izvedbi prisjetili smo se i naše najveće čuvarice međimurske popevke, ElizabeteToplek - Tete Lize.

Najslušanije #KMD17

Na samom kraju dodijelili smo i nagradu za najslušaniju pjesmu – Kaj pak mi moreju, a Josipu Sanjkoviću-Mitrici uručili su je zamjenik gradonačelnika Preloga Zdravko Kvakan, u ime Grada kao generalnog pokrovitelja, i g. Andrija Tomašek, direktor tvrtke Kabel-Mont Domašinec, kao generalni sponzora Festivala.

VIŠE NA >> VIDEO: KMD18 Josip Sanjković-Mitrica - Kaj pak mi moreju

Najslušanije pjesme s festivala Kre Mure i Drove 2017.:
1. Kaj pak mi moreju - Josip Sanjković-Mitrica
2. Tebi Drova bom povedal - Saša Štefić-Sale
3. Ne morem ja bez tebe - Rajko Suhodolčan i klapa Bistrica
 
Zajedničkim snagama sa sponzorima i ove smo godine brojnim posjetiteljima omogućili besplatan ulaz, a Festival je dolaskom podržao i predsjednik Programskog vijeća HRT-a dr.sc. Zdravko Kedžo.

Generalni pokrovitelj: Grad Prelog
Generalni sponzor: Kabel-Mont Domašinec