[VIDEO] KMD17 Tino Jelenić: Frikovi dišeju z Međimurjem i Festivalom

Četvrtak, 25.05.2017.
TS Frikovi: Senjal sam tebe
Video
Tino Jelenić & TS Frikovi
Festival tamburaške i narodne glazbe kajkavskog govornog područja Kre Mure i Drove (KMD) bit će održan u petak, 2. lipnja u Prelogu.
 
14. po redu festival donosi večer retrospektive uz ukupno 20 pjesama. Novih, autorskih pjesama premijerno će biti izvedeno 11, a devet pjesama pak donosimo u potpuno novom aranžmanu. Kao i proteklih sedam godina, soliste pratit će festivalski orkestar TS Frikovi pod ravnanjem dirigenta Valentina Škvorca.
 
U sastavu festivalskog orkestra je i Tino Jelenić, voditelj i solista TS Frikovi, a ovog puta publici će se predstaviti pjesmom Z Međimurjem dišem. Nakon odabira pjesama putem natječaja, stručni žiri dodijelio ih je izvođačima, i ni ovog puta nije pogriješio.
 
Na prvi pogled, moram priznati, nismo znali kako će zvučati i koja je tematika, sve dok nismo vidjeli tekst. Sada, kada je sve u komadu, moram priznati da smo jako zadovoljni i pjesma ima baš 'ono nešto'. Naravno, tematika je vezana uz naš kraj što je i jasno s obzirom da je i sam festival Kre Mure i Drove, a tako i mi onda dišemo.“ – zadovoljno nam je rekao Tino.
 
Druga je to godina retrospektive nakon što je prva održana 2014. godine. „Čeka nas puno posla, kao i prethodne retrospektive, potrebno je puno truda i vježbe. Ali znamo da to moramo napraviti na vrhunskom nivou i dat ćemo sve od sebe da solistima budemo najbolja moguća pratnja“ - kaže član festivalskog orkestra.
 
Frikovi dišu s Međimurjem, dišu s Festivalom, baš kao i svi vi koji 14 godina svojim dolaskom ili odabirom pjesama podržavate očuvanje naše kulturne baštine. Festival Kre Mure i Drove 2017., petak, 2. lipnja u Prelogu.

„Pozivam sve ljubitelje tamburaške glazbe, međimurske tradicije i našeg dragog kaja, pridružite nam se sljedećeg petka u Prelogu da svi zajedno uživamo u novoj glazbenoj večeri i jedinstvenim melodijama a, kao i prošle godine, nadamo se da će to biti pod zvjezdanim nebom." – zaključio je razgovor Tino Jelenić, vokalni solist TS Frikovi.
 
Cijeli intervju poslušajte i u reprizi emisije na 98.8 FM. Za sve novosti, najave i informacije pratite nas na internetskim stranicama i putem Facebooka.

>> Kre Mure i Drove 2017: Pjesme i izvođači

14. festival Kre Mure i Drove:
Z Međimurjem dišem – Tino Jelenić uz TS Frikovi
(Tomislav Galeković/Ivan Mikulić/Branko Krušec)
 

Prisjetite se nekih od prijašnjih nastupa TS Frikova:

KMD 2010: Senjal sam tebe
KMD 2013: Steza kre Mure
KMD 2014: Bomo se petali
KMD 2015: Međimurska ljubav
[VIDEO] TS Frikovi - poziv na festival kre Mure i Drove 2016