[ON AIR] Organizatori najavili: Treća Orehijada još bolja i uspješnija

Srijeda, 20.04.2016.
Orehijada 2015
Općina Orehovica i KUD Fijolica Orehovica u subotu, 23. travnja, održat će Orehijadu - Festival oreha i sega ka kcoj ide.

Nakon dvije uspješne organizacije već popularne Orehijade, treće izdanje ponovno će ponuditi nešto novo i još bolje saznajemo od predsjednika KUD-a Fijolica, Branka Sušeca.

„Rastemo, tako smo i planirali. Iako se ove godine još neće dogoditi potpuna ekspanzija, koju očekujemo sljedeće godine, zbog radova na kanalizaciji koji su trenutno u tijeku na prostoru gdje se Orehijada održava, no to nas neće spriječiti da Orehijadu organiziramo još bolju nego je bila prošle godine.“, rekao nam je Sušec.

Cijela manifestacija počet će od 14 sati kada će biti otvorena izložba proizvod od oraha - jestivih, pitkih, ali i onih izrađenih od orahova drva. Orehijada nije rezervirana samo za mještane Općine Orehovica, stoga joj se mogu priključiti svi zainteresirani.

Jedna od novosti ove godine je orahovo ulje. „Svake godine imamo proizvode od oraha za koje nismo ni znali da postoje tako da možemo reći da je ovo promocija oraha u jednom širem smislu.“ – dodaje predsjednik KUD-a Fijolica.

Središnji dio manifestacije je Međunarodna smotra folklora koja će početi od 17 sati, a do sad su svoj nastup potvrdili Međimursko folklorno društvo Ljubljana i Hrvati iz Gradišća, KUD Strahoninec, Kalinke, Vokalna skupina Zrinski, Skandal bend, Zlatna korita i KUD Tančec Jalševec.

>> Privremena regulacija prometa za vrijeme Orehijade

Uživo s Orehijade javaljt će se i naša ekipa na terenu u našem programu subotu iza 13 sati, a do tad prisjetite se kako nam je bilo na prošlogodišnjoj Orehijadi: OVDJE