[O, MLADOSTI MOJA] Donji Kraljevec: Ivanka Vlah

Srijeda, 02.11.2016.
O, mladosti moja - Ivanka Vlah
„Saki den išli smo peške v školu. Niko nas neje vozil, nije nam bilo zima, bili smo hrabri i nismo bili razmaženi“ – rekla nam je uz smiješak u uvodu 82-godišnjakinja iz Donjeg Kraljevca.

Rođena Kraljevčica, najstarija od četvero djece u obitelji, danas majka troje djece i ponosna baka. Gospođa Ivanka četvrta je iz ovog međimurskog mjesta koju smo ugostili (nakon Marije i Ane Kučandi i gospodina Andrije Ribiča. Iako vršnjakinja starije sestre Kučandi, tek u ponekim dijelovima njihove priče imale su doticaj, dok smo s druge strane, ponovno bogatiji za još jednu jedinstvenu i neponovljivu priču.

O odrastanju, školskom vremenu, ljubavi, poslu, majčinstvu, do mirovine i današnjeg vremena u kojem vitalna gospođa Ivanka uživa uz brojne aktivnosti poput putovanja sa župljanima ili igranja pikada. A saznali smo još nešto – svoja sjećanja rado s njom dijele i njezini unuci, a što ih je najviše iznenadilo i kako su reagirali kad ih je baka tražila da je upute u nove tehnologije...

Ako ste propustili emisiju, reprizu poslušati možete u utorak, 1. studenog, od 20:00 sati na 98.8 MHz.


PREPORUČI NAM PRIČU O MLADOSTI!

Pozivamo i sve vas, dragi naši, preporučite nam vaše bake, djedove, susjede, nek' se i njihov glas o mladosti čuje. Prijavite nekog vama bliskog i dragog tko bi nam volio ispričati svoju priču.

Javite nam se putem telefona (040/655-510), e-maila: radio@studiom.hr ili putem naše Facebook stanice.