[ROPOTARNICA] Obilježili smo desetljeće rada Književnog kruga Prelog

Srijeda, 02.11.2016.
[ROPOTARNICA] Obilježili smo desetljeće rada Književnog kruga Prelog
Destljeće djelovanja Književnog kruga Prelog u ponedjeljak smo obilježili u Ropotarnici uz osnivačice i članice Ivanku Novak i Mariju Bermanec te predsjednicu Kruga Mariju Vuk.
 
Krug je osnovan 15. lipnja 2006. godine. Inicijatori i osnivači bili su Snježana Hižman i Pavao Ružman, dok su među prvim članovima još i Biserka Kolarek, Štefica Mišić i Marta Krušelj. Danas broje ukupno 40 članova.
 
Desetljeće aktivnog djelovanja ova mala zajednica obilježava kroz cijelu godinu, a pratili smo ih i mi na našoj frekvenciji. Središnja proslava, svečana Sjednica, bit će održana u petak, 4. studenog, u Domu kulture Grada Preloga. Tim povodom Krugu će od strane Hrvatskog sabora kulture biti dodijeljeno brončano priznanje, a članovima, koji su to od samog početka, bit će dodijeljene brončane plakete. Uz to, snimljen je i film u trajanju od oko pola sata u kojem će posjetiteljima biti predstavljena dostignuća i aktivnosti Književnog kruga Prelog.

>> [ROPOTARNICA] Gosti emisije: Biserka Kolarek i Vinko Rojko
 
Što se Ropotarnice tiče, nastavili smo s dobrom praksom čitanja poezija članova preloškog Kruga, a ovog puta svoja djela slušateljima su predstavile Ivanka Novak i Marija Bermanec