[RADIO CICIBAN] Malosubotički prvašići znaju sve o Gricu i Grecu

Četvrtak, 20.10.2016.
[RADIO CICIBAN] Malosubotički prvašići znaju sve o Gricu i Grecu
Foto galerija
[RADIO CICIBAN] Malosubotički prvašići znaju sve o Gricu i Grecu
Malosubotički stomatolog dr. Vladimir Mađarić i zubna asistentica Verica Mihalic u prvom polugodištu svake školske godine posjećuju učenike u tamošnjoj osnovnoj školi Tomaša Goričanca.

Tako su i u ponedjeljak obišli razrede od prvog do četvrtog, uz demonstaraciju pranja zubiju održali su i predavanje o važnosti smaog pranja pranja nakon svakog obroka (ili što učiniti kada kroz dan niste u prilici oprati zube nakon obroka). Osim edukacije, koja je osmišljena kao aktivno sudjelovanje djece odgovaranjem na pitanja, mališane su njihovi gosti obradovali i poklonima - četkicama za zube i pastama, dok su oni koji su bez karijesa nagrađeni i medaljama.

„Naime, na početku svake školske godine napravimo sistematski pregled svoj djeci škole, a nakon toga im napišem u kakvom su stanju njihovi zubi i to podijelimo po razredima. Kasnije, dolaskom ovdje održim kratko predavanje o pranju zubiju, iako je to zapravo sve ono što su naučili već u vrtiću, ali uvijek treba ponavljati.“ - rekao nam je stomatolog dr. Mađarić. 

Što onda učiniti kada niste u mogućnosti oprati zube nakon svakog obroka, kada su Gric i Grec najaktivniji, kako pravilno oprati zube  - ovi mališani jako dobro znaju, a njihovo zanje provjerite i sami u emisiji Radio Ciciban u četvrtak i petak od 19:00 sati. Saznat ćete u njoj i tko su prvašići koji su ove godine dobili medalju jer su svoje zube uspješno obranili od Grica i Greca.


Pametni znaju čemu služi četkica za zube

O važnosti oralne higijene mališani u Maloj Subotici uče još u vrtiću jer i tamo ih posjećuju vrijedni dr. Mađarić i sestra Verica. Prije više od dva desetljeća krenuli su u ovu hvalevrijednu edukaciju, uložili puno truda i ljubavi i tako ispratili generacije i gerenacije mališana, a mi zajedno s njima u minutama za naše najmlađe i najslađe. I još uvijek to čine, a mi ih pratimo u stopu :)

Iz vrtića se slušamo i vidimo početkom prosinca, a do tada tada, kako je bilo u školi, provjerite u foto galeriji (lijevo), a na našem Facebooku i kratak video iz školske učionice