[O, MLADOSTI MOJA] Ivo Kovač Kaj gost emisije uoči 75. rođendana

Subota, 24.09.2016.
Ivo Kovač Kaj
O svojoj mladosti jutros nam je u emisiji O, mladosti moja pričao gospodin Ivo Kovač Kaj, a kak veli o godninama naš sugovnornik koji će u peonedjeljka proslaviti 75. rođendan: "Do prek sto nekak ide" 

"O, mladosti moja, kam si se zgubila, kak' da voda kamen je potopila." - zapjevao nam je na početku emisije naš gost, inače čest 'stanovnik' našeg etera.

Priliku upoznati ga, imali smo na festivalu Kre Mure i Drove 2011. godine kada je izveo pjesmu Drovski mlinar, čiji je autor sladatelj i aranžer! Napisao je i pjesmu Nečem njega koju su na festivalu izvele TS Cure iz Centra, a na posljednjem, ovogodišnjem festivalu napisao je popularnu Ribičku koju je izveo Mario Mustač. Ludbrežanima pak, zasigurno je najdraža njegova V Ludbregu na prošćenju ili popularno nazvana od strane slušatelje V Ludbregu, v centaru sveta.

V Selnici Podravski rodil se 26. rujna 1941. godine, a za dva dana proslavit će 75. rođendan. Djetinjstvo je bilo teško, ali lijepo, a nekad, baš kao i danas bilo je problema s pronalaskom posla. Naime, kad je naš sugovornik izučio zanat prijavom na 'biro' imao je konkurenciju od 33 tisuće nezaposlenih istog sturkovnog usmjerenja. Pitate se kak je to završilo?

A kako je gospodin Ivo krenuo u glazbene vode i brojne anegdote iz njegove mladosti. Ako ste propustili emisiju, reprizu poslušajte u utorak, 27. rujna, u 20:00 sati