Crni vikend: Smrtno stradali vozač šesta je žrtva na našim prometnicama u ovoj godini

Ponedjeljak, 03.06.2019.
Policija
Proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodile su se četiri prometne nesreće, a smrtno je stradao vozač (46) teretnog automobila. Od sudionika nesreća u alkoholiziranom stanju bio je 32-godišnji vozač automobila, a izmjerena mu je količina alkohola u krvi od 1,80 promila.
 
U nedjelju oko 17:35 sati u Gornjem Hrašćanu u Čakovečkoj ulici u prometnoj nesreći stradao je 46-godišnji vozač. On je teretnim vozilom započeo pretjecanje automobila kojim je u istom smjeru upravljao 31-godišnji vozač, a koji je u isto vrijeme započeo pretjecanje automobila kojim je u istom smjeru vozio 67-godišnjak. U sudaru teretno vozilo sišlo je van kolnika gdje je prvo udarilo u parkirani atomobil, potom u betonski stup električne mreže i betonsko-metalnu ogradu, a vozač je od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja.
 
Uslijed kočenja 31-godišnjak pak je vozilom udario u stražnji dio vozila 67-godišnjaka, pri čemu nitko nije ozlijeđen.
 
Preminuli vozač šesta je žrtva na međimurskim prometnicama u ovoj godini.
 
Na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se 10 prometnih nesreća, od čega dvije s ozlijeđenim osobama. Policija je u kontroli prometa utvrdila 133 prekršaja – 93 brzina, 10 alkohol i odbijanje alkotestiranja.
 
Jučer oko 5.25 sati u Lovrečanu 42-godišnjakinja zbog neprilagđene brzine pri izlasku iz zavoja vozilom je sletjela u ogradu pri čemu je ozlijeđena, a medicinska pomoć joj je pružena u Općoj bolnici Varaždin.
 
Jučer u 7.15 sati na auto cesti A-4 27-godišnjak vozio je u smjeru Zagreba te vozilom je prešao na lijevu stranu kolnika i prednjim djelom udario u betonski parapet mosta i metalnu zaštitnu ogradu, nakon čega se vozilo prevrnulo na krov. Ozlijeđenom vozaču i suputniku (28) pomoć je pružena u varaždinskoj bolnici, a ozljede za sad nisu okvalificirane.