Vikend na prometnicama: Vozač (29) u Prelogu napuhao 2,72 promila

Ponedjeljak, 03.12.2018.
Policija
Na međimurskim prometnicama proteklog vikenda dogodilo se šest prometnih nesreća, dok je na varaždinskima bilo devet, od čega tri s ozlijeđenim osobama. Varaždinska policija je u kontroli prometa utvrdila 147 prekršaja.

Dva vozača sudionika nesreća bila su u alkoholiziranom stanju, a najveća koncentracija od 2,09 promila utvrđena je kod 49-godišnjakinje koja je sudjelovala u nesreći u petak oko 14:30 sati u Zebanec Selu.

U petak u Donjem Knegincu na parkiralištu trgovačkog centra 29-godišnjak ulaskom u raskrižje oduzeo je prenost vozilu 28-godišnjakinje koja je tom prilikom ozlijeđena, a pomoć joj je pružena u varaždinskoj bolnici.

U nedjelju u Breznici policijski službenici prilikom kontrole zaustavili su automobil 42-godišnjeg vozača, a potom se u njegovo vozilo zbog neprilagođene brzine zaletio 74-godišnjak. U nesreći je ozlijeđeno devetogodišnje dijete.

Jučer oko 18 sati u Koškovcu 41-godišnjak vozio je s 2.33 promila alkohola te neprilagođenom brzinom zbog čega je vozilom sletio u betonski most. Pomoć mu je pružena u varaždinskoj bolnici, a ozljede za sad nisu okvalificirane.
 
 
Operativne akcije Alkohol i droga te Brzina

U noći sa subote na nedjelju u kontroli alkohola i droge utvrđeno je ukupno 19 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čefa deset prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol. Najveća koncentracija alkohola od 2,72 promila utvrđena je u 2:35 sati u Prelogu kod 29-godišnjeg vozača.
 
U petak je policija evidentirala 44 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, od čega 35 prekršaja nepropisne brzine kretanja u naselju od 10 do 20 kilometara na sat veća od dopuštene. Najveća izmjerena brzina od 84 kilometara na sat, na dijelu ceste gdje je ograničenje brzine 60 kilometara na sat, utvrđena je u Šenkovcu u Ulici maršala Tita kod 26-godišnjeg vozača.