Vikend na prometnicama: Pijani vozač (21) teško ozlijeđen nakon slijetanja s ceste

Ponedjeljak, 05.11.2018.
Policija
radio@studiom.hr | Proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodile su se četiri prometne nesreće, a u jednoj je teško ozlijeđen 21-godišnji vozač.

On je u nedjelju oko 4 sata u noći u Pušćinama u Čakovečkoj ulici upravljajući vozilom s 1,13 promila alkohola u krvi u zavoju sišao van kolnika u neograđeno dvorište gdje je vozilo udarilo u zidanu rampu za utovar. Vozilom hitne pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec te je zbog teških ozljeda zadržan na liječenju.
 
Kod još tri vozača sudionika nesreća utvrđena je priutnost alkohola u krvi. Najveću količnu od 2,21 promil imalo je 33-godišnjak koji je sudjelovao u nesreći u Novom Selu Rok u nedjelju oko 23 sata.
 
Na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se deset prometnih nesreća, a tri s ozlijeđenim osobama. Policija je u kontroli prometa utvrdila 205 prekršaja - 96 brzina.
 
U petak u 11.20 sati na istočnoj obilaznici Varaždina 40-godišnjak dolaskom do semaforiziranog raskrižja na kojem je bilo upaljeno crveno udario je u vozilo ispred kojim je u koloni bio zaustavljen 59-godišnjak i koji je tom prilikom lakše ozlijeđen.
 
U petak oko 12 sati u Križovljanu 62-godišnjak zbog neprilagođene brzine udario je u vozilo ispred kojim je u namjeri skretanja usporavala 39-godišnjakinja i koja je tom prilikom ozlijeđena. Pomoć joj je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.
 
Istog dana oko 18 u Gospodarskoj ulici u Varaždinu 36-godišnjak vozio je s 1,63 promila alkohola u krvi dolaskom izlaskom iz rotora udario je u prometni znak, a potom prešao na traku za promet iz suprotnog smjera gdje se sudario s vozilom 22-godišnjakinje. U nesreći je ozlijeđena osmogodišnja putnica. Pomoć joj je pružena u varaždinskoj bolnici.
 
Policija s područja Policijske uprave varaždinske zbog vožnje u pijanom stanju privela je tri vozača. U petak oko 22 sata u Trenkovoj ulici u Varaždinu zaustavili su vozilo kojim s 1.90 promila upravljao 34-godišnjak. Jučer oko 4.15 sati u Ulici Petra Zrinskog u Ludbregu zaustavili su vozilo kojim je s 2.20 promila upravljao 34-godišnjak. Jutros oko 1.25 sati u Topličkoj ulici u Gornjem Knegincu zaustavili su vozilo kojim je s 2.07 promila upravljao 37-godišnjak.

Službenici Policijske uprave varaždinske od 2. do 4. studenog tijekom pojačanog nadzora vozila i vozača u prometu utvrdili su 221 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Od ukupnog broja, 17 prekršaja odnosilo se na vožnju pod utjecajem alkohola, 96 na vožnju nepropisnom brzinom. Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2,20 promila alkohola u organizmu, dok je najviša utvrđena nepropisna brzina 133 kilometara na sat.