Četiri nesreće na varaždinskim prometnicama, sedam osoba ozlijeđeno

Petak, 02.11.2018.
Policija
radio@studiom.hr / Na varaždinskim prometnicama u srijedu su se dogodile četiri prometne nesreće, a ozlijeđeno je sedam osoba, priopćila je Policijska uprava varaždinska.

Oko 9 sati u Druškovcu 66-godišnjak upravljalo je neregistriranim traktorom prije stjecanja prava na upravljanje, a dolaskom do raskrižja započeo je skretanje te je u njega tom prilikom udarilo vozilo kojim je upravljalo 36-godišnji državljanin Slovenije koji je u tom trenutku pretjecao traktor. Uslijed udara traktor se prepolovio i prevrnuo na bok. U nesreći su ozlijeđene 34-godišnja putnica iz osobnog vozila i  67-godišnja putnica sa traktora. Pomoć im je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a težina ozljeda nije poznata.

Oko 13 sati u ulici Matije Gupca u Ludbregu lakše je ozlijeđen 67-godišnji vozač mopeda koji je naletio na vozilo kojim se upravljalo 28-godišnjak, a koji se vožnjom unatrag s parkirališa uključivo u promet na kolniku.

U Cerju Nebojse oko 15.30 sati 23-godišnjakinja zbog neprilagođene brzine udarila je u vozilo ispred kojim je upravljao 36-godišnjak s 0,57 promila alkohola u krvi, a koji se zaustavljao zbog skretanja na dvorište. U nesreći su ozlijeđene vozačica i 46-godišnja putnica iz njenog vozila. Vozač, koji je od ranije policije poznat zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, priveden je u policiju do prestanka djelovanja alkohola. Uz optužni prijedlog doveden je sutkinji Prekršajnog suda u Varaždinu koja mu je izrekla zatvorsku kaznu u trajanju od 15 dana.

Oko 20.15 sati u Varaždin Bregu 31-godišnjak vozio je s 1,45 promila alkoola u krvi te u jednom trenutku vozilom prešo na traku za vozila iz suprotnog smjera gdje se sudario s vozilom 37-godišnjaka koji je vozio s 1,75 promila alkohola u krvi. Od siline udara vozila su pri slijetanju s ceste udarila u dvorišne ograde. Vozači su prevezeni u Opću bolnicu Varaždin gdje su zadržani na liječenju.