U naletu vozila smrtno stradao 67-godišnjak s područja općine Legrad

Utorak, 16.01.2018.
Policija
radio@studiom.hr | Na cesti između Donje Dubrave i Đelekovca u naletu teretnog vozila smrtno je stradao 67-godišnjak s područja općine Legrad.
 
Nesreća se dogodila u trenutku kada je vozač teretnog vozila zbog prevelike brzine u izlasku iz zavoja na ravnom dijelu prometnice udario u bicikl kojim je upravljao unesrećeni muškarac. Uslijed udara vozač bicikla odbačen je izvan kolnika, a uslijed zadobivenih ozljeda preminuo je na mjestu nesreće.
 
Zbog obavljanja očevida prometnica između dva naselja bila je zatvorena od 17:55 do 22:05 sati, javila je u utorak Policijska uprava međimurska.
 
Pješaci i biciklisti, oprezno u prometu!
 
Vozač bicikla za vrijeme vožnje na cesti nije bio označen reflektirajućim prslukom ili nekom drugom reflektirajućom materijom. Policija apelira na najranjivije skupine sudionika u prometu, pješake i bicikliste, da noću ili danju za vrijeme smanjene vidljivosti svakako budu označeni reflektirajućom materijom kako bi bili što uočljiviji u prometu. Zbog vlastite sigurnost potrebno je pridržavati se svih odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a na iste se skreće pozornost i vozačima motornih vozila.