Vikend na prometnicama: 12 prometnih nesreća, ozlijeđena dva pješaka

Utorak, 02.01.2018.
Policija
Proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se 12 prometnih nesreća i  to  šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama. U kontroli prometa utvrđeno je 268 prekršaja, od čega su se 133 odnosila na prekoračenje dozvoljene brzine.
 

Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama
 
U petak na istočnoj obilaznici Varaždina 76-godišnji vozač dolaskom do raskrižja, zbog prevelike brzine udario je u vozilo ispred kojim je upravljao 75-godišnjak, a koji se zaustavio vozilom na raskrižju zbog promjene svjetla na semaforu. Ozlijeđena je 67-godišnja putnica, a pomoć joj je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.
 
Istog dana u Varaždinskoj ulici  u Novom Marofu ozlijeđena je 54-godišnja vozačica koja je zbog prevelike brzine udarilo u vozilo ispred kojim je upravljala 26-godišnjakinja, a čije je vozilo potom odbačeno u drugo drugo vozilo.
 
U petak u Varaždinu ozlijeđen je 16-godišnjak kojeg je na biciklu, a prilikom prelaska preko pješačkog prijelaza, vozilom naletjela 46-godišnjakinja. Pomoć mu je pružena u varaždinskoj bolnici, a ozljede za sada nisu okvalificirane.
 
U ulici Augusta Šenoe u Sigetecu Ludbreškom u prometnoj nesreći ozlijeđena je 22-godišnjakinja koja je zbog prevelike brzine na raskrižju naletjela na zaustavljeno vozilo koje je nakon toga odbačeno u drugo vozilo. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.
 
U prometnoj nesreći u Gospodarskoj ulici u Varaždinu ozlijeđen je 52-godišnji pješak na kojeg je prilikom prelaska preko pješakog prijelaza vozilom naletio 29-godišnjak, a koji je upravljao vozilom s 0.92 promila alkohola u krvi. Pješaku je pomoć pružena u varaždinskoj bolnici, a ozljede mu za sad nisu okvalificirane.
 
U novogodišnjoj noći, oko četiri sata iza ponoći, u Cvjetnoj ulici u Svetom Đurđu, ozlijeđen je 42-godišnji pješak koji se nepropisno kretao po središnjem dijelu kolnika te je na nega biciklom naletio 19-godišnjak. Ozlijeđeni pješak je prevezen u varaždinsku Opću bolnicu, a ozljede mu za sad nisu okvalificirane.