Aktivirao nepoznatu eksplozivnu napravu i ostao bez podlaktice

Utorak, 02.01.2018.
Policija
U razdoblju od 29. prosinca do 1. siječnja na području Međimurja dogodio se jedan požar, jedna je osoba u novogodišnjoj noći teško stradala prilikom eksplozije nepoznate naprave, a policija je evidentirala ukupno 17 krađa.
 
Požari i eksplozije
 
U subotu prijepodne u Ludbreškoj ulici u Donjem Kraljevcu u požaru nastalom zbog kvara na električnim istalacijama, izgorjeli su kuhinja i djelomično krovište kuće. Materijalna šteta iznosi više desetaka tisuća kuna.  
 
U novogodišnjoj noći, oko pola sata iza ponoći, u Križovcu je 58-godišnjak sa šireg područja grada Mursko Središće aktivirao zasad nepoznatu eksplozivnu napravu te je prilikom eksplozije zadobio teške tjelesne ozljede u vidu traumatske amputacije desne podlaktice, priopćila je policija.
 
Kriminalitet
 
Od ukupno 17 krađa, njih 14 počinjena je materijalna šteta manja od tisuću kuna te šest teških krađa. Izdvajamo teške krađe počinjene u Gornjem Kuršancu, Peklenici, Orehovici i Žiškovcu.

Od 26. prosinca do 29. prosinca u Gornjem Kuršancu u Dravskoj ulici nepoznati počinitelj iz obiteljske kuće urao je razni nakt vrijednosti više tisuća kuna.

Tijekom noći s 28. na 29. prosinca u Peklenici, ulici Marof nepoznati počinitelj iz obiteljske kuće ukrao je motornu pilu, štednjak i razni alat. Materijalna šteta procjenjena je na nekoliko tisuća kuna.

U subotu u Orehovici, na lijevoj obali akumulacijskog jezera, nepoznati počinitelj provalio je u osobni automobil gdje je ukrao žensku torbicu sa mobitelom, novcem i raznim dokumentima. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Istog dana u Žiškovcu, nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu mješovitom robom gdje je ukrao razno alkoholno piće. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. U Pušćinama u ulica Nikole Tesle nepoznati počinitelj je iz prostorija trgovine mješovitom robom izvršio krađu novaca. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.