U tri nesreće 10 ozlijeđenih, policija apelira: Budite dodatno strpljivi, poštujte prometne propise

Subota, 23.12.2017.
Policija
Vikend uoči Boćića na međimurskim prometnicama počeo je sa četiri prometne nesreće u kojima je čak 10 osoba ozlijeđeno i prevezeni su u Županijsku bolnicu u Čakovcu, rekao je jutros u dnevnom izvješću za Studio M Željko Kovačić iz OKC PUM.
 
U Čakovcu u Ulici Matice hrvatske vozač bicikla obavljao je nepropisno uključivanje u promet s nogostupa preko obilježenog pješakog prijelaza na kolnik. Nije propustio sva vozila koja su se kretala ulicom s prednošću prolaska zbog čega je došlo do udara vozača u kotač bicikla te pada biciklista koji je prevezen u ŽB Čakovec. Ozljede su mu okvalificirane kao lake tjelesne.
 
U petak oko 19,50 sati u prometnoj nesreći u Maloj Subotici na raskrižju ulica Glavne, Braće Radića i Alojzija Stepinca u sudaru tri automobila pet je osoba ozlijeđeno. Mladi vozač upravljao je vozilom pod utjecajem alkohola i oduzeo je prednost prolaska nailazećem vozilu nakon čega je došlo do udara i trećeg vozila te odbacivanja jednog vozila u stup niskonaponske mreže. Svih petero ozlijeđenih prevezeni su u čakovečku Bolnicu, no težina ozljeda još nije poznata.
 
Noćas na cesti D3, između Gornjeg Kuršanca i Pušćina, mladi vozač upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola oduzeo je prednost nailazećem vozilu. Prilikom sudara došlo je do slijetanja vozila a u reklamni pano. Ozlijeđena su oba vozača i po jedan putnik iz svakog vozila. Prevezni su u ŽB Čakovec, a ozljede im za sad nisu okvalificirane, doznali smo od službenika PUM.

Još jedna prometna nesreća dogodila se jučer prijepodne u Čakovcu, a u sudaru dva automobila ozlijeđenih, na sreću, nije bilo. 
 
- Imajući u vidu ovakvo izvješće, i sukladno očekivanim gužvama zbog nadolazećih blagdana, apeliramo na sve sudionike u prometu, osobito vozače, na dodatno strpljenje i poštivanje prometnih propisa kako bi se izbjegle neželjene posljedice. Ovo je doista velika brojka ozlijeđenih, posljednice nisu baš banalne pa nemojte si pokvariti ovo blagdansko ozračje zato budite dodatno strpljivi i doista poštujte sve prometne propise., zaključio je za Studio M Željko Kovačić iz Operativnog dežurstva Policijske uprave međimurske.