Vikend uz Martinje i akciju Alkohol: Policija najavila aktivnosti

Ponedjeljak, 06.11.2017.
Ilustraciija
Povodom Martinja, koje se slavi 11. studenog, tradicionalno će tijekom vikenda na brojim lokacijama diljem Međimurja biti održane proslave narodnog običaja krštenja mošta. Tog vikenda službenici Policijske uprave međimurske intenzivno će provoditi akciju Alkohol.

- Tijekom predstojećeg vikenda, u razdoblju od 10. do 13. studenoga očekuje se veći broj sudionika u cestovnom prometu koji će konzumirati alkoholna pića, poručili su iz policije.
 
S ciljem sprečavanja prometnih nesreća i njihovih najtežih posljedica te povećanja ukupne razine sigurnosti u cestovnom prometu, policija će provesti akciju Alkohol i to u noći sa petka na subotu od 22 do 6 sati, sa subote na nedjelju od 22 do 5 sati, a u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom, te u noći s nedjelje na ponedjeljak od 20 do 1 sat.
 
Policijske aktivnosti prvenstveno će biti usmjerene na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, kao i na suzbijanje grubog kršenja prometne discipline.
 
Policija apelira na sve vozače: ne upravljajte vozilima nakon što su konzumirali alkoholna pića, poštuju prometne propise i vožnju prilagodite uvjetima na cesti.