Vikend na prometnicama: 20-godišnjak s 2,07 promila vozilom udario u crkvu

Ponedjeljak, 16.10.2017.
Policija
Proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se šest prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom. Na varaždinskim prometnicama dogodilo se 11 prometnih nesreća od čega tri s ozlijeđenim osobama. U kontroli prometa utvrđena su 203 prekršaja, od čega se 70 odnosilo na brzinu, 45 na prekršaje biciklista i pješaka, a 18 na alkohol i odbijanje alkotestiranja.
 
ŽC 112 Čakovec izvijestio je o nesreći koja se dogodila noćas, 25 minuta iza ponoći na cesti između Šenkovca i Slakovca gdje je osobno vozilo naletjelo na srnu. Životnja je uginula, a na vozilu je nastala materijalna šteta.
 

Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama:
 
U petak oko 6 sati u Brezničkom Humu ozlijeđen je 35-godišnji pješak na kojeg je prilikom prelaska ceste preko obilježenog pješačkog prijelaza vozilom naletio 60-godišnjak. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a ozljde mu za sad nisu okvalificirane.
 
U subotu oko 14 sati na u Salinovcu ozlijeđen je 59-godišnjak koji je upravljao mopedom s 1.63 promila alkohola u krvi. Ulaskom u zavoj izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio u cestovni jarak, dok je vozač pao na betonsko parkiralište. Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede će biti okvalificirane naknadno.
 
U Velikom Bukovcu u nedjelju oko 5 sati 20-godišnjak s 2.07 promila alkohola u krvi upravljao je vozilom te dolaskom do raskrižja izgubio nadzor nad upravljačem te prvo s kolnika sišao na nogostup, a potom vozilom udario u crkvu. Vozaču je pomoć pružena u Općoj bolnici Koprivnica, a ozljede će biti okvalificirane naknadno.