Krađe iz ugostiteljskih objekata u Čukovcu i Goričanu, na cesti u Kuršancu pokraden biciklist

Ponedjeljak, 16.10.2017.
Policija
Proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je pet krađa i šest teških krađa, a policija izdvaja dvije teške krađe i jednu krađu.
 
U noći s 12. na 13. listopada u Čukovcu, nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekt odakle je ukrao novac i nekoliko kilograma kave. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.
 
U subotu oko 20 sati u Kuršancu u Glavnoj ulici dvojica nepoznatih muškaraca zaustavili su 76-godišnjeg biciklistu te se lažno predstavili kao policijski službenici. U trenutku kada je biciklist iz ruksaka vadio osobne dokumente, jedan od počinitelja istrgnuo mu ga je iz ruku, a potom su obojica pobjegli s mjesta događaja. U ruksaku su se nalazili osobni dokumenti, bankovne kartice i novac. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća kuna. Policija intenzivno traga za počiniteljima.
 
„Upozoravamo građane kako su se policijski službenici u građanskom odijelu, dužni prije početka primjene policijske ovlasti, predstaviti pokazivanjem službene značke i službene iskaznice. Stoga, svakako prije postupanja osobe za koje sumnjate da su policijski službenici, zatražite od njih da vam se predstave i predoče službenu značku i iskaznicu.“  – poručili su iz Policijske uprave međimurske.
 
U noći s 12. na 13. listopada u Goričanu u Vrtnoj ulici nepoznati počinitelj ušao je u nezaključani ugostiteljski objekt te ukrao nekoliko desetka šteka cigareta i nekoliko tisuća kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.