Vikend na varaždinskim prometnicama: Šest ozlijeđenih u tri pometne nesreće

Ponedjeljak, 02.10.2017.
Policija
Proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se 11 prometnih nesreća, a tri s ozlijeđenim osobama. U kontroli prometa utvrđeno je 154 prekršaja od čega se 84 odnosilo brzina, a sedam na lakohol i odbijanje alkotestiranja.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 2.25 sati u Trstenjakovoj ulici u Varaždinu, ozlijeđene su četiri osobe. 24-godišnjak upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.54 promila te je u jednom trenutku izgubio nadzor nad upravljačem vozila koje je sletjelo van ceste gdje se prevrnulo na krov. Ozlijeđen je vozač i troje putnika starosti 22, 20 i 17 godina. Ozljede im za sad nisu okvalificirane.

U nedjelju oko 1.40 sati, na raskrižju Varaždinske i ulice Vladimira Nazora u Sračincu 26 godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.39 promila ulaskom u raskrižje oduzeo je prednost vozilu kojim je upravljao 20-godišnjak s 0.94 promila i iz čijeg je vozila u nesreći ozlijeđena 20-godišnja putnica. Ozljede će joj biti okvalificirane naknadno.

Noćas  oko 0.20 sati u Varaždinu ozlijeđena je 39-godišnjakinja koja je vozila s 0.77 promila alkohola u krvi i i prije stjecanja prava na upravljanjem vozilima B kategorije. Pri izlasku iz kružnog toka između ulica Zrinskih, Frankopana i Miroslava Krleže zbog prevelike brzine sletjela je van ceste gdje je vozilo udarilo u stup javne rasvjete.