Preko humanitarne ogranizacije pronevjerila više od 270 tisuća kuna

Ponedjeljak, 02.10.2017.
Policija
Žena starosti 58 godina u petak je oko 19.20 sati u poštanskom uredu u ulici Miroslava Krleže u Varaždinu uz prijetnju oštrim oruđem od dviju zaposlenica iznudila novac.

S plijenom se udaljila, a pronađena je na adresi stanovanja, a temeljem osobnog opisa oštećenih. Po završetku kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu za razbojništvo, predana je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

 
Preko humniatarne ogranizacije pronevjerila više od 270 tisuća kuna

Službenici Policijske uprave varaždinske sumnjiće ženu starosti 46 godina da je počinila kaznena djela Pronevjere i Krivotvorenja službene ili poslovne isprave. Time je protupravno stekla imovinsku korist od oko 272 000 kuna.

Naime, navedena je kao administrativno-financijski referent jedne humanitarne organizacije podružnice Ivanec, u razdoblju od siječnja 2011. do ožujka 2017. godine, zloupotrijebila žiro račun udruge. U nekoliko je navrata podizala novac na bankomatima i šalterima banaka.

Taj je novac nakon toga sprovodila kroz blagajnu podružnice, na način što je isti najprije uplatila u blagajnu o čemu je sastavila uplatnicu, nakon čega je tako uplaćene novčane iznose isplaćivala sebi, pribavljajući si protupravnu imovinsku korist. Da bi isto prikrila, o navedenim isplatama sastavljala je isplatnice na koje je unosila lažne podataka o primatelju, navodeći da je to jedan obrt.

Isplate je pravdala krivotvorivši račune spomenutog obrta, koje je ovjeravala faksimilom ravnateljice podružnice ili krivotvorila njezin potpis te pečatila pečatom ustanove kojim je ovjeravala svu navedenu dokumentaciju, nakon čega je taj lažni podatak o plaćanju prema obrtu, unosila i u blagajnički izvještaj ustanove. Protiv nje će se slijedi kaznena prijava, priopćila je policija.