Mjesec borbe protiv alkoholizma i drugih ovisnosti

Subota, 15.11.2014.
Mjesec borbe protiv alkoholizma i drugih ovisnosti
Vijesti su prepune smrtnih slučajeva u prometnim nesrećama čiji je uzrok alkohol. Alkoholizam je odavno postao teško rješiv problem velikom broju pojedinaca, obitelji i društava. Zbog toga je 15. studenog proglašen kao početak Mjeseca borbe protiv alkoholizma i drugih ovisnosti.

Mjesec borbe protiv ovisnosti, od 15. studenog pa sve do 15. prosinca, provodit će se i u Međimurskoj županiji. Policijska uprava međimurska obilježavanje će, kao i svake godine, provoditi nizom preventivnih, ali i represivnih aktivnosti, s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti i suzbijanja takve zlouporabe. Ovom se akcijom nastoji se potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice, priopćili su iz policije.

O konkretnim aktivnostima koje će se provoditi policija će redovito obavještavati, a sve infomacije moći ćete čuti svakodnevno u našim vijestima na 98.8 MHz i pročitati na našim službenim stranicama.