KMD16: Organizator i sponzori ponovno osigurali besplatan ulaz

Utorak, 24.05.2016.
KMD16: Organizator i sponzori ponovno osigurali besplatan ulaz
Tradicionalni 13. festival tamburaške i narodne glazbe kajkavskog govornog pordučja Kre Mure i Drove u petak, 27. svibnja u 20:00 sati, zahvaljujući organizatoru, Studiju M, i brojnim sponzorima, i ove godine bit će besplatan za sve posjetitelje!

"Iznimno nam je drago što smo u ova financijski teška vremena još jednom, zajedničkim snagama s našim sponzorima, osigurali besplatan ulaz svim posjetiteljima. Mnogi od sponzora dugogodišnji su podupiratelji Festivala što, naravno, znači da su prepoznali njegov značaj i sam cilj, a to je očuvanje tradicije i kajkavštine.

Prepoznali su to i naši slušatelji još od prve emisije Kre Mure i Drave koju smo, prije više od 13 godina, emitirali uživo s terena, a iz koje je u konačnici i niknula ideja samog Festivala.

V
jerujem da će 13. večer festivala Kre Mure i Drove, kao i sve prijašnje, okupiti mnogobrojnu publiku i da ćemo svi zajedno uživati u našoj domaćoj glazbi i kajkavskoj reči" - rekao je uoči novog festivala direktor Studija M, Željko Švenda.  

>> Kre Mure i Drove 2016: Pjesme i izvođači
 

Generalni pokrovitelj: Grad Prelog
Generalni sponzor: Kabel-Mont Domašinec
 
Sponzori:
Međimurje-plin d.o.o.
KMK Zib d.o.o. Sveti Križ
Tehnix d.o.o. Donji Kraljevec
Lepoglavec d.o.o.
Knjigovodstvo Kosec d.o.o.
Komet d.o.o. Prelog
Mjernik d.o.o.
AAT Geotermae d.o.o.
Draksar - servis za čišćenje
Progreso grupa Podružnica Čakovec
Cvjetni atelier i trgovina „Magnolia“ Domašinec
Dom za starije i nemoćne „Strahija“ Hodošan
 
Općina Orehovica
Općina Dekanovec
Općina Donji Vidovec
Općina Mala Subotica
Općina Podturen
Općina Sveta Marija

Lokacija: Prelog, Trg slobode (kod Doma kulture), u slučaju lošeg vremena festival će biti održan u sportskoj dvorani OŠ Prelog.