Završen 12. festival Kre Mure i Drove

Petak, 29.05.2015.
Završen 12. festival Kre Mure i Drove
Na 12. Festivalu kre Mure i Drove održanom u školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Prelog, ukupno 19 izvođača predstavilo se sa svojim novim pjesmama, a u tamburaškoj i narodnoj glazbi kajkavskog govornog područja uživali smo gotovo puna dva sata.

I ove godine svi zajedno napunili smo dvoranu i veliko hvala svima koji ste došli, hvala i onima koji su nas slušali na 98.8 MHz, hvala i svim sponzorima koji su i ove godine omogućili posjetiteljima besplatan ulaz i, naravno, hvala svim izvođačima, tekstopiscima i skladateljima!

Kre Mure i Drove 2015: Pjesme i izvođači

Na ovogodišnjoj večeri dodijeljene su nagrade najslušanijim pjesmama na radio valovima Studija M u 2014. godini, a završnu notu, kao mali koncert iznenađenja, pripremio je Rajko Suhodolčan.

1. Zanišite se jalše – Željko Grozaj uz TS Frikovi
(Martin Srpak – R.Jukić – Studio M)

2. Otpri mati lesu – Stjepan Jeršek Štef uz TS Frikovi
(Aleksandar Homoky – Nedo Zuban – Aleksandar Homoky)

3. Lepša od jezero gemišti – TS Jezero Meštri
(Zlatko Bacinger – Sanja Bacinger/Zlatko Bacinger – Zlatko Bacinger)

[FOTO] Tradicionalni festival Kre Mure i Drove 2015.

Organizator: Studio M

Generalni pokrovitelj: Grad Prelog

Generalni sponzor: Kabel-Mont Domašinec

Sponzori: Cvjetni atelier i trgovina Magnolia Domašinec, Međimurje plin, Progreso Grupa, Lepoglavec Goričan, Komet Prelog, Kosec Prelog, KMK Zib Sveti Križ, Tehnix Donji Kraljevec, Dom za starije i nemoćne "Strahija" Hodošan, Međimurje PMP, Domet Prelog, Mjernik Prelog, Čišćenje Draksar Novakovec, HURIN (Hrvatska udruga radija i novina) te općine: Dekanovec, Orehovica, Mala Subotica, Podturen i Donji Vidovec.

Veliko hvala svima i vidimo se na  13. festivalu  Kre Mure i Drove!