Kre Mure i Drove 2015: Najave izvođača u eteru Studija M

Nedjelja, 24.05.2015.
Kre Mure i Drove 2015: Najave izvođača u eteru Studija M
Foto galerija
Kre Mure i Drove 2015: Najave izvođača u eteru Studija M

Festival KRE MURE I DROVE 2015.

Datum: 29. svibnja., petak
Vrijeme: 20:30 sati
Lokacija: sportska dvorana Osnovne škole Prelog


Stigao nam je dugo očekivani petak - dan 12. festivala Kre Mure i Drove. Krenuli smo s iznenađenjima sinoć, a nastavit ćemo u jutranjem programu. Od 15 sati u sportskoj dvorani OŠ Prelog kreće generalna proba izvođača, a našaekipa javljat će nam se živo i prenositi detalje posljednjeg uštimavanja pred nastup.

Veselimo se vašem dolasku na festival Kre Mure i Drove! Za sve koji, nažalost, večeras neće biti u mogućnosti doći na Festival, program UŽIVO prenosit ćemo i na našoj frekvenciji!


Četvrtak: Samo JEDAN DAN preostao nam je do 12. festivala Kre Mure i Drove!


Rano ćemo krenuti posljednjeg dana - već od 5:10 sati kada donosimo reprizu razgovora sa Zlatkom Bacingerom o TS Jezero Meštri.

Nakon Meštri, točno u 5:35 sati ne propustite reprizu razgovora i sa Željkom Grozajom.

U 11:00 sati donosimo nešto malo drugačije, u našem eteru ovaj put nećemo pričati s pjevačem, već sa skladateljem, svima već dobro znanim, Brankom Meglajecom. Što je Megla pripremio za ovogodišnji Festival, koja pjesma nosi njegov potpis i još mnogo toga, ne propustite! Ali isto tako važno da spomenemo da je kolega Branko Meglajec s nama od samog početka festivala Kre Mure i Drove i zaslužan je za suradnju s HRT-om i pomociju Festivala na nacionalnoj razini.

U srijedu nam je o TS Frikovi i njihovoj tradiciji na festivalu Kre Mure i Drove i angažmanu festivalskog orkestra pričao dirigent orkestra Valentino Škvorc, a danas će priču nadopuniti glavni vokal Tino Jelenić. Od 17 sati poslušajte koje samostalne izvođače prati orkestar te sve o pjesmi koju će Frikovi izvesti na Festivalu i još puno, puno toga.

U večernjem smo terminu pripremili pravu poslasticu stoga, načulite uši i posljednju večer pred Festival provedite uz našu frekvenciju!

Srijeda: Dva dana do dvanaestog Festivala!

Srijedu ćemo početi vrlo rano, već od 5:10 sati, kada će nas probuditi Gordana Ritoša s pjesmom 'Podravina, rodna grudo'.

U 6:35 sati Josip Povijać predstavit će Limenu Glazbu Habeki i pjesmu Stiha bom došel na domaju.

Od 10:10 sati Valentino Škvorc predstavit će nam kućni bend, TS Frikovi.

Do sad ste sigurno čuli za TS Kopriva i njihovu festivalsku pjesmu Petrovo Selo. No, znate li tko su tamburaši Koprive i odakle nam dolaze na svoje prvo predstavljanje na festivalu Kre Mure i Drove? Ako ne znate, ne smijete propustiti njihovo predstavljanje od 17:00 sati!
Od 18 sati, svi koji ste prvi put propustili imat ćete priliku poslušati reprizu razgovora s Dragom Brežnjakom koji nam ove godine pjeva pjesmu "Majka".

A za kraj dugog dana, predstavljanja će zatvoriti Skandal Band. Dečki su u ovogodišnjoj pjesmi ispjevali Dekanovec, a i sama pjesma nosi istoimeni naziv. No, kako je nastala i koliko je bandistima trebalo da je 'uštimaju' - ne propustite saznati od 20:00 sati.

Utorak: Još samo tri dana do festivala Kre Mure i Drove!

U 17 sati Zlatko Bacinger predstavit će nam TS Jezero Meštre koji ove godine na Festival dolaze s pjesmom 'Dve pive'.

U 18.10 sati Hrvoje Ban predstavit će pjesmu 'Hiža sred cvetja' i Savske Valove

U 21.05 sati poslušajte Fulire i pjesmu 'Štel bi te videti', a glasnogovornik je Danijel Međimurec.

"A Vi? Se pakujete? Festival bo od 20.30 vuri  v petek, a i ovo leto vas ulaznica nabo koštala čisto nikaj zoto dojte, veselo Vas čokamo!"
 
Samo tjedan dana dijeli nas do 12. festivala Kre Mure i Drove!

Za ovogodišnji Festival pripremili smo 20 novih pjesma, a svakog dana čuti ih možete na valovima našeg radija. Isto tako, iz dana u dan, pripremili smo i predstavljanja izvođača ovogodišnjeg festivala.

Denes smo se pred povnevim malo menili z Rajkom Suhodolčanom, a popovne bo znami Drago Brežnjak. V jutro pak nas v pol šeti vuri zbudili bodo Sinovi Međimurja. V osmi vuri malo posluhnite Gordanu Ritoša.  Najranejši pak, v 6 .10 vuri, bode Ivek, no najte predovgo spati, jer drugi dojde več v 6.40. I tak saki den do festivala! 

Grličice mile, klinčeki čerleni - i ove vas godine čekamo otvorenog srca, a osim pjesama koje će nam odsvirati tamburaši i bandisti, pripremamo i program iznenađenja!

U petak, 29. svibnja, vidimo se u sportskoj dvorani Osnovne škole Prelog!