STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Potvrđen petnaesti slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj

Iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” potvrđena je još jedna oboljela osoba novim koronavirusom, hospitalizirana u Zagrebu. Riječ je o mlađoj muškoj osobi koja je došla sa skijanja iz Austrije i petnaesta je osoba u Hrvatskoj kojoj je potvrđena zaraza koronavirusom.

​Ranije danas potvrđen je 14. slučaj 

Ranije danas potvrđen je 14. slučaj oboljele osobe, a koja je hospitalizirana u OB Pula. Radi se o osobi koja je došla iz Italije, zajedno s prvooboljelim, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite. U Hrvatskoj je ukupno 365  testiranih uzoraka i u ovom trenutku ima još šest uzoraka na testiranju. Pod zdravstveni nadzor do današnjeg dana stavljeno je 5613 osoba iz područja zahvaćenih epidemijom novim koronavirusom.

 Prema posljednjim podacima ECDC-a u svijetu je potvrđenih 114.422 slučajeva, od čega 33.668 izvan Kine. Do sada se oporavilo 64.027 osoba. Italija do danas bilježi 9172 oboljelih (više za 1.790 u odnosu na jučer) i umrlih 463 (više za 97 u odnosu na jučer) – druga je država po broju zaraženih i proglašena je crvenom zonom.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.