STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Počinje adaptacija besplatnog Dnevnog boravka za oboljele od Alzheimera

Uskoro počinju radovi na adaptaciji prostora Depandanse Doma za starije i nemoćne osobe u Čakovcu. Time će ukupno 30 korisnika oboljelih od Alzheimerove demencije i drugih oblika demencije dobiti potpuno besplatan dnevni smještaj.

Dnevni boravak trenutno koristi 15 korisnika, a troškove snose obitelji. Dodatni kapaciteti za još 15 korisnika i potpuno besplatan smještaj bit će omogućeni kroz europski projekt ‘Pruži ruku’.

Radove na proširenju kapaciteta izvodit će tvrtka iz Mursko Središća. Prema ugovoru, koji je s izvođačem radova potpisao župan Matija Posavec, radovi su vrijedni 385.098,81 kuna s PDV-om.

Projekt provodi Međimurska županija, a vrijedan je 1,5 milijun kuna.  Bit će kupljeno i 20 GPS uređaja za praćenje kretanja korisnika u uznapredovaloj fazi bolesti, a psihosocijalnim radom i edukacijom osnažit će se osobe koje brinu o oboljelom članu obitelji.

Rekonstruirat će se dio prizemlja i urediti dvorište Depadanse postavljena ograda, obnovljena sjenica kako bi korisnici što kvalitetnije i sigurnije provoditi svoje vrijeme.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.