STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

U Međimurju obilježena 25. obljetnica Oluje

U organizaciji Međimurske županije i braniteljskih udruga danas je odavanjem počasti poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima obilježila Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja te 25. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja.


Oluja je, uz Bljesak, ključna akcija koja je dovela do kraja Domovinskog rata, krenula je na današnji dan, a u tri dana hrvatski branitelji i dragovoljci od okupatora su oslobodili više od 10 tisuća četvornih kilometara, odnosno 18,4 posto ukupne površine Hrvatske. 5. kolovoza oslobođen je i grad Knin u kojem će u srijedu biti održana središnja svečanost obilježavanja.

Veliki obol u obrani Domovine za vrijeme Domovinskog rata dali su branitelji i dragovoljci iz Međimurja, njih više od osam tisuća.

Kod Spomen obilježja poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Perivoju Zrinskih vijence su položili predstavnici braniteljskih udruga na čelu s predsjednikom Koordinacije udruga proizašli iz Domovinskog rata Stjepanom Horvatom, Međimurske županije na čelu sa županom Matijom Posavcem, te izaslanstva gradova Čakovec i Mursko Središće, Policijske uprave međimurske, Zrinske garde, saborski zastupnici i načelnici međimurskih općina.

Molitvu je predvodio fra Željko Železnjak.

 

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.